Нова изненада в Германия! Дортмунд счупи гредите и не би

Борусия с равенство у дома

Нова изненада в Германия! Дортмунд счупи гредите и не би

Борусия Дортмунд не успя да победи у дома Волфсбург. Над 80 хиляди зрители на "Сигнал Идуна Парк" не успяха да видят гол, като двубоят завърши при 0:0. За днешния ден, това бе втори изключително изненадващ резултат, след като малко по-рано последният Кьолн победи Борусия Мьонхенгладбах.

 

Домакините могат да съжаляват за пропуснатите 3 точки, след като на два пъти техни удари се отклоняваха в гредите. Едва едната точка стигна на Дортмунд само да излезе на четвъртото място във временното класиране, вместо да се изравни с втория РБ Лайпциг. Волфсбург пък е на 12-о място, на едва 4 точки от опасната зона.

 

В 9-ата минута Лукас Пишчек стреля извън наказателното поле, но Кастийлс спаси. Ярмоленко направи чудесен пробив и намери Санчо, чийто удар обаче не намери очертанията на вратата. В 22-ата минута Пишчек центрира към Ярмоленко, който засече от въздуха, но в аут. В 37-ата минута Волфсбург по чуди не поведе. Юнус Мали бе изведен сам срещу вратаря, но Роман Буерки с чудесен рефлекс спаси сигурен гол. Домакините отговориха подобаващо в 42-ата минута. Марио Гьотце намери Александър Исак, който стреля незабавно, но топката срещна гредата.

 

Втората част започна с чудесна възможност за Борусия. Гьотце намери на чиста позиция Ярмоленко, който обаче незнайно как пропусна. В 53-ата минута домакините за втори път в мача удариха греда, този път след изстрел на Джадон Санчо. Секунди по-късно Топрак стреля с глава, но неточно. В 58-ата минтуа пък Волфсбург бе на път да поведе. Дивок Ориги остана сам срещу вратаря, но Буерки, както и през първото полувреме, спаси с великолепна намеса. В 72-ата минута Санчо осъществи чудесен индивидуален пробив, но завършващият му удар бе блокиран. Уилям нанесе хубав удар от дистанция, но Буерки изби в корнер. Андре Шурле можеше да вкара изключително красив гол, но ударът му от въздуха не намери целта.

 

Байерн смачка Унион при визитата си в Берлин, вкара 5 гола на клетия си опонент (ВИДЕО)

Баварците не показаха никаква милост

Лайпциг надделя над Хайденхайм и запази мястото си в Топ 4 (ВИДЕО)

"Биковете" спечелиха с 2:1

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

Треньорският казус за Байерн се заплете

Нагелсман остава начело на Германия

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

В Байерн търсят причина за контузиите

Спортният директор Кристоф Фройнд коментира темата

Дортмунд се справи с адашите от Гладбах, ВАР лиши Забицер от хеттрик (ВИДЕО)

Рурците стигнаха до успех с 2:1 като гости

Байерн се справи с лекота срещу Кьолн на "Алианц Арена" (ВИДЕО)

Ситуацията при "козлите" е доста неприятна

Леверкузен продава голмайстора си на Милан за 50 милиона евро?

Виктор Бонифас е обект на интерес от страна на "росонерите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки