Анализатор: Григор все пак е сред фаворитите за титлата

Българинът е дори по-добър от това, което показа в Лондон, твърди спецът

Анализатор: Григор все пак е сред фаворитите за титлата
Първата ни тенис ракета Григор Димитров си остава фаворит за титлата на Australian Open, твърди анализаторката на Sky Sports Анабел Крофт.
 
Според нея, въпреки трудната петсетова победа над 186-ия в света Макензи Макдоналд, в играта на българина се виждат много повече позитиви, които могат да му помогнат в похода към големия успех. 
 
Като например анализаторката на Sky Sports Анабел Крофт, според която въпреки всичко, първата ни ракета е сред фаворитите за трофея на първия турнир от Големия шлем, защото се е научил на много неща от легендата Роджър Федерер. Ето какво сподели тя в анализа си на представянето на Гришо. 
 
"Определено мисля, че Димитров може да е претендент за отличието тази година. Начинът, по който играе тенис, е просто прекрасен. Отне му известно време, за да развие стила си, но сега демонстрира психическа устойчивост, която идва от здравата му подготовка", коментира специалистката.
 
"Въпреки че има и някои спадове, той е способен тенисист и го доказа през миналата година. Мисля, че е дори по-добър от нивото, което демонстрира в Лондон в последния турнир за миналата година", убедена е експертката.
 
"Той сервира много по-добре, бекхендът му е по-добър, играе на по-високо ниво, а преценката му в напечени моменти вече е клинично точна. Той самият призна, че мрази сравненията с Роджър Федерер и когато беше наричан "Бейби Федерер", но определено е научил много от идола си и си личи", допълни Анабел Крофт.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки