Костадинова: Радо Янков ще е знаменосецът ни на олимпиадата

Суеверна съм, за медали няма да говоря, допълни президентът на БОК

Костадинова: Радо Янков ще е знаменосецът ни на олимпиадата
Президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова категорично отказа да говори за медали за нашите спортисти на игрите в Пьончан.
 
Тя обаче разкри пред Novsport.com, че вече е ясен знаменосецът на делегацията ни за откриването на олимпиадата и това ще е звездата ни в сноуборда Радослав Янков. 
 
„Няма да говоря за медали. Искам просто да пожелая на всичките ни 19 спортисти, които могат да станат и 20 в следващите дни, да постигнат мечтата в живота си и да реализират своите възможности в Пьончан. Аз като спортист знам, че не е лесно, че конкуренцията е много силна, но пък малка България е доказала в годините, че има своите шампиони и точно на такива форуми се показва хъс и характер.
 
Така че аз им стискам палци и дано да няма контузии. Мисля, че самите спортисти повече от нас искат да вземат медали. Шансовете за всички са еднакви, старта е равен и мисля, че всеки един от нашите участници има своя шанс и за медал, и за хубаво класиране. Нека обаче да не потегляме с пълна кошница, защото вътрешно съм доста суеверна и смятам, че само трябва да подкрепяме нашите олимпийци и да им даваме своя позитивизъм”, заяви Костадинова.
 
„Знаменосец на нашата делегация ще е Радослав Янков, защото според мен той е най-заслужилият. Говорили сме вече и с него, и с неговия треньор и те са категорични, че сноубордистът ни с голяма чест и гордост ще носи българския флаг”, допълни шефката на БОК.
По въпроса за проблемите  на руската делегация и допинг скандала с тях, Костадинова бе категорична, че всеки, който е прегрешил, трябва да бъде наказан. Тя обаче не е съгласна покрай първите да горят и невинни спортисти, които дълги години са се готвили за най-големия спортен форум.
 
 
„В Рио де Жанейро например без руските атлети, не беше същото. Така че не съм съгласна със случващото се в момента, но от мен нищо не зависи. Подкрепям чистите си колеги. За мен това е политика. Но не трябва да се слагат черни точки на тези, които не са виновни”, завърши Костадинова.
 
Вицеперезидентът на БОК Любо Ганев също взе отношение по въпроса за очакваните медали от спортистите ни в Пьончан.
„Според мен трябва да създадем максимално добри условия на нашите спортисти за подготовка, особено в зимните спортове, преди да говорим за медали. Защото за летните спортове се прави нова инфраструктура, но при зимните – виждате, че изоставаме, нищо не се прави.
 
Трябва да дадем възможност на всички хора, които искат да се занимават със зимни спортове – да го направят, защото така се раждат бъдещите шампиони. Колкото повече са участниците ни на една олимпиада, толкова по-големи са и шансовете ни за медали. Няма как да искаш отличия, ако не си създал условия на състезателите, това са взаимно свързани неща”, заяви Ганев.  

 

ОБЗОР: Ванкувър се класира за полуфиналите на Западната конференция

Вижте всички резултати от НХЛ

Торнто победи Бостън в мач от плейофите на НХЛ

Вижте подробности

ОБЗОР: Колорадо и Александър Георгиев напред в плейофите на НХЛ

Каролина също продължава, вижте всички резултати

Флорида елиминира Тампа Бей, Далас изравни на Лас Вегас в НХЛ

Резултати

ОБЗОР: Ню Йорк Рейнджърс напред в плейофите на НХЛ

Вижте всички резултати

Ню Йорк Рейнджърс на победа от следващия кръг на плейофите в НХЛ

Всички резултати

ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки