Стоичков: САЩ'94 беше и все още е сбъдната мечта за мен

"Сега е страшно време за българския футбол"

Стоичков: САЩ'94 беше и все още е сбъдната мечта за мен

 Легендата на българския футбол Христо Стоичков е на дълга визита в Турция и постоянно е заобиколен от журналисти.

 

Носителят на “Златната топка” за 1994 година даде интервю за местна медия, в което разиска доста въпроси. Сред тях е и защо футболът у нас е зле и върви надолу след САЩ'94. 

 
“Сега е страшно време за българския футбол. В цялата страна младите хора не се интересуват от футбол, от спорт като цяло. Това ни спира. Отделно, вече нямаме футболисти в силни отбори на Запад. Никой не играе в Барселона, Валенсия, Порто, Манчестър Юнайтед... Имаме няколко момчета в Русия, Полша, един-двама в Италия и това е. Няма как това да е достатъчно, за да имаме високо ниво на националния отбор. А на мен едни от най-добрите ми спомени са с него. 1992-а беше страхотна за мен с Барселона, но 94 беше страхотна за мен с България”, върна се назад във времето Камата.
 
 
“Световното първенство в САЩ беше най-страхотният момент в кариерата ми, а там сбъднах футболната си мечта. Благодарение на това спечелих “Златната топка” и “Златната обувка”. Щастлив човек съм. Искам да благодаря на семейството си, треньорите, съотборниците, масажистите, всички”, заяви Стоичков, който е имал възможността да дели една съблекалня с двама от най-добрите треньори в света в момента - Хосеп Гуардиола и Жозе Моуриньо. Камата разкри и кои са детайлите, на които се дължи успехът им на скамейката.
 
“Шест години съм играл с Гуардиола. Джосеп беше лидер във всеки един момент, всяка топка минаваше през него. Той беше лидер от най-млада възраст и пренесе това с годините. Разбира се, имаше възможността да разполага с най-добрите играчи и в Барселона, и в Байерн (Мюнхен), а сега и в Манчестър Сити и постига успехи с тях. Колкото до Моуриньо, той винаги е бил като треньор в Барселона. Малцина знаят колко важна беше ролята му при сър Боби Робсън.


Жозе му пишеше какво липсва на всеки един играч, какво трябва да промени. Двамата обменяха мнения като равностойни и затова сега Моуриньо е един от най-добрите в професията си”, сподели още легендата на Барселона.
 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки