Ливърпул задълбочи още повече кризата в Хъдърсфийлд с класика (ВИДЕО)

"Мърсисайдци" без никакви проблеми се върна към победите

Ливърпул задълбочи още повече кризата в Хъдърсфийлд с класика (ВИДЕО)

 Ливърпул победи с класическото 3:0 Хъдърсфийлд в мач от 25-ия кръг на английската Висша лига. "Мърсисайдци" доминираха напълно през цялата среща и дори наглед убедителният резултат не отговаря на разликата в силите, която се видя на "Джон Смит Стейдиъм". 

Гостите от Ливърпул можеха да поведат още в 3-та минута, но удар на Фирмино беше спасен от Льосл. В 17-та минута Лаурен Депойтре стреля към вратата на "червените" и това се оказа първия и последен изстрел по посока на Лорис Кариус за всички 90 минути. 

В 26-та минута Емре Джан откри с истинско бижу, след като без подготовка стреля мощно от около 20 метра и направи безпомощен стража на домакините. В самия край на първата част Роберто Фирмино покачи на 0:2. Бразилецът се измъкна отляво, навлезе в наказателното поле и от почти нулев ъгъл успя да прати топката в мрежата на Хъдърсфийлд. 

След почивката гостите продължиха с доминацията и ударите се редяха един след друг. Третото попадение обаче падна чак в 78-та минута, когато точен беше Мохамед Салах. 

Така Ливърпул събра 50 точки на четвъртото място в класирането и изравни Челси по този показател, но "сините" от Лондон ще изиграят мача си от кръга утре вечер. Хъдърсфийлд пък вече няма победа вече седем мача, а последните четири не са взели дори точка и това доведе до 14-то им място в таблицата. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки