Андрей Гълъбинов с асистенция за успех на Дженоа (ВИДЕО)

Най-мразеният на "Олимпико" наказа Лацио

Андрей Гълъбинов с асистенция за успех на Дженоа (ВИДЕО)

Лацио загуби у дома от Дженоа. Двубоят на "Олимпико" завърши при резултат 1:2. За тима от Генуа пълни 90 минути записа родният национал Андрей Гълъбинов. Пред него не се откриха сериозни възможности за гол. Въпреки това той бе с основен принос за трите точки на своя отбор, след като асистира за първото попадение, дело на Пандев.

 

Първото полувреме премини изключително скучно откъм голови положения. В началото една възможност се откри пред Лацио. Ударът с глава от удобна позиция на Марко Пароло, обаче не бе точен. За 45 минути най-интересното бяха бурните освирквания от трибуните при всяко докосване на топката от страна на бившия футболист на Лацио и настоящ на Дженоа – Горан Пандев.

 

Лацио осъществи мощен натиск още с началото на втората част. Лукас Лейва стреля от границата на наказателното поле. Топката обаче рикошира в играч на Дженоа и профуча до дясната греда, излизайки в корнер. В 55-ата минута пък Дженоа смълча „Олимпико”. При това го направи най-мразеният футболист от тези на терена – Горан Пандев. След центриране отдясно, Андрей Гълъбинов чукна с пета към Пандев, който технично насочи топката към долния десен ъгъл за 0:1. Домакините обаче реагираха светкавично и 240 секунди по-късно резултатът бе изравнен. Касарес центрира в наказателното поле, където Марко Пароло отклони към далечната греда за 1:1.

 

В 80-ата минута Дженоа за втори път шокира своите домакини. Дълго извеждащо подаване стигна до Диего Лаксал, след като Касарес не се намеси убедително. Лаксал изскочи сам срещу вратаря и с удар по диагонала прати топката в мрежата. След протест от страна на римляните, главният арбитър се допита за ситуацията до видеоповторението, което бе красноречиво – Лаксалт си е повел топката с ръка. Голът бе отменен, а резултатът остана 1:1. Имобиле можеше да донесе победата на Лацио, но ударът му бе спасен от вратаря. Във втората минута на даденото продължение, Лаксалт се разписа с глава. Този път голът не бе отменен и Дженоа грабна трите точки.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки