Лудогорец чака най-важния си мач

Милан гостува в Разград за 1/16-финал от Лига Европа

Лудогорец чака най-важния си мач

Големият мач за Лудогорец дойде.

Тази вечер в 20:00 часа на "Лудогорец Арена" съперник на орлите в първия 1/16-финален двубой от Лига Европа ще е Милан.

Това е първият гранд, който разградчани ще имат възможност да елиминират.

И по този начин да стреснат футболната общност на Стария континент.

Едно е да седиш в края на една маса с Реал Мадрид, Ливърпул, ПСЖ и Арсенал в турнира на богатите и да знаеш, че с победа, стоенето ти пред прожекторите няма да бъде дълго, просто защото това не е във фаза на отстраняване.

Съвсем друго е да сложиш скалп на такъв противник на колана си. Да, орлите два пъти играха в групи на Шампионската лига, веднъж ги преодоляха, за трети път са на тази фаза в ЛЕ.

Но за първи път ще могат да отстранят отбор от свръхтежка категория. Лацио,  ПСВ Айндховен... те са друга бира. Наред е големият Милан.

Лудогорец не е в оптимална форма. Тимът няма официален мач след зимната подготовка. 

И ще се наложи да сверява часовника си в толкова отговорна среща. Димитър Димитров има проблеми по окомплектоването на състава. Те са породени от наказанията на Натанаел Пимиента и Клаудиу Кешеру. 

През есента Херо доста често променяше тактическата постройка. По време на спарингите обаче залагаше основно на 4-2-3-1, затова се очаква да излезе с нея срещу Милан. 

Със сигурност играта на отбора му ще бъде предпазлива. Орлите ще внимават да не допускат грешки в собствената си половина и ще дебнат за контри, разчитайки на бързината си в атака.

През миналата година разградчани въртяха играчите под рамката - Ренан дос Сантос и Хорхе Браун се сменяха на два двубоя. Очаква се срещу Миланда започне бразилецът. 

Пред него сигурен титуляр е Игор Пластун. До него би трябвало да е Козмин Моци. Румънецът е с наднормено тегло, но е по-вероятен титуляр от Георги Терзиев или Рафаел Форстър.

Като десен бек ще действа Сисинъо, а вляво на защитата ще е Лукас Саша. Универсалният футболист, който в миналото е бил пускан вдясно на отбраната, ще трябва да замени Натанаел.

В средата на халфовата линия за две места спорят трима души. Със сигурност на терена ще е Абел Анисе, а до него е по-вероятно да застане капитанът Светослав Дяков, който бе ползван по-често от поляка Яцек Горалски в контролите.

Най-важната фигура в единайсеторката на домакините ще бъде Марселинъо. Травмата в коляното на бразилския плеймейкър вече е отшумяла. Той ще дава тон в играта.

Очаква се в предни позиции да има една изненада - Лукоки да бъде предпочетен пред Вандерсон за едното крило, а на другото да бъде Мисиджан.

На върха на атаката ще застане единственото зимно попълнение Якуб Швиерчок. Ако Херо реши да излезе без чист нападател, то тогава последният ще е на пейката, а на терена ще се появи Вандерсон или Горалски.

В групата на орлите ще влезе и младокът Светослав Ковачев.

Росонерите пристигат у нас със самочувствието на тим, който не познава поражението в осемте си мача през 2018 година (в Серия А и Купата на Италия). 

И докато се очаква Лудогорец да има проблеми по левия фланг заради отсъствието на Натанаел, то Милан е силен с атаките точно там. Ще видим обаче дали Дженаро Гатузо ще заложи на всичките си обичайни титуляри. 

Треньорът доведе в България оптимална група, в която попаднаха 20 души. Нямаше ги единствено контузените Конти и Калинич, както и наказаният Локатели, а Антонели бе оставен в Милано. Росонерите в никакъв случай не отписват мача, въпреки че шанс за изява могат да получат играчи, които остават на пейката в Серия А. 

Отделно от това Гатузо непрекъснато ротира състава си. За върха на атаката той ще избира измежду нашумелия Кутроне и Андре Силва. Очаква се по левия фланг на нападението да е Борини вместо Чалханоглу, а по десния все пак да започне Сусо.

Стратегията? Със сигурност днес равенство 0:0 влиза в плановете на Лудогорец. 

В тях попада всеки резултат, който оставя шансове на тима да продължи на реванша. Вторият мач е на 22 февруари, от 22:05 часа.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен (ВИДЕО)

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави (ВИДЕО)

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки