Наполи дръпна на Юве с разгром (ВИДЕО)

Тимът на Сари победи Каляри

Наполи дръпна на Юве с разгром (ВИДЕО)

Наполи постигна поредна победа в Серия А. Неполитанците се наложиха с 5:0 като гости на Каляри. Успехът им позволи да дръпнат с 4 точки на върха в класирането пред Ювентус. "Старата госпожа" обаче има мач по-малко.

 

В 15-ата минута Наполи по чудо не поведе. След центриране от корнер, топката стигна до Дрис Мертенс, който от ъгъла на вратарското поле не успя да порази целта. От повторенията обаче ясно се видя, че в случая е трябвало да се отсъди дузпа, тъй като Ликоянис опита да скъса фланелката на Мертенс, с което наруши и баланса му при удара. В 29-ата минута неаполитанците поведоха. Алан проби отдясно, стигна почти до аутлинията и върна към точката за изпълнение дузпа, където Кайехон за сече безпощадно от движение за 0:1. В 42-ата минута Наполи удвои аванса си. След серия от грешки в отбраната на домакините, топката стигна до Хисай, който пусна успоредно на голлинията към Мертенс. Последният от вратарското поле само подложи крака си, за да насочи топката в мрежата за 0:2.

 

В 61-ата минута резулатът придоби класическо измерение. Марек Хамшик получи на границата на наказателното поле и с изключително прецизен удар прати топката в горния десен ъгъл за 0:3. В 71-ата минута Кастан спря с ръка в собственото си наказателно поле удар на Инсиние, за което главният съдия отсъди дузпа. От бялата точка самият Инсиние бе безапелационен за 0:4. В 90-ата минута Наполи оформи крайното измерение на разгрома. Руи изпълни перфектно свободен удар за 0:5.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки