Алегри: Юве заслужено е на четвъртфинал в Шампионска лига!

"Спечелихме с търпение срещу Тотнъм”, посочи спецът

Алегри: Юве заслужено е на четвъртфинал в Шампионска лига!

"Спечелихме с търпение!"

Това заяви Масимилиано Алегри на пресконференцията след реванша с Тотнъм от 1/8-финалите на Шампионска лига.

Наставникът смята, че с показаното в двата мача отборът му заслужено продължава напред благодарение на успеха с 2:1 на "Уембли" и ремито 2:2 в Торино преди близо месец.

"Отборът заслужава комплименти за всичко, което постигна в последните години. Изчакахме точния момент и стигнахме до победата. С оглед показаното в двата мача, смятам, че класирането ни бе заслужено. Имахме проблеми през първото полувреме, защото като лесно губехме топката. През втората част бяхме по-балансирани и компактни", добави Алегри, който изигра ключова роля при обрата с находчивите смени след почивката.

"Направих рокади, защото се нуждаех от футболисти с други характеристики като Асамоа, който е страхотен подавач. Той често е подценяван в кариерата му до момента. Лихтщайнер пък отлично си взаимодействаше с Кедира. Бяхме уморени по фланга и се нуждаехме от повече бързина. Тотнъм удари греда в края, но Кейн бе в засада. Игуаин бе извън игра две седмици, Дибала пък се завърна едва през уикенда. Имаме нужда и други футболисти да се възстановят. Предстоят ни два трудни мача в Серия "А", които ще бъдат от важно значение.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки