Владо Николов: Надминахме себе си по грешки

Съперникът не ни изненада, допълни наставникът

Владо Николов: Надминахме себе си по грешки
Левски София отстъпи на Пирин (Разлог) с 0:3 гейма в първата среща от 1/4-финалните плейофи в Суперлигата, изиграна в зала "Септември" в югозападния град.
 
Ето как коментира двубоя старши-треньорът на "сините" Владимир Николов: 
 
"Надминахме себе си в този мач - обикновено правим средно по 7 грешки на гейм, сега са над 9. Когато играем по такъв начин, няма как да спечелим. В последния гейм ние имаме 9 грешки, Пирин има 2 и губим с 2 точки разлика. Имаме сбъркани 12 флота, нямам обяснение как се случи това при положение, че сме казали, че искаме флота в игрището." 
 
"Започнахме твърде сковано, отборът на Пирин игра точно, както очаквахме. Нямахме изненада относно това, което се случи, въпросът е, че направихме 16 грешки повече. Когато бъркаш толкова много, няма какво да стане.
 
Изоставахме с 2:0 гейма и 21:16, успяхме да се върнем, да докараме нещата до геймбол, но не успяхме да реализираме всичко в атака. Причината - или недостатъчно спортно-технически умения, или устойчивост. На мен ми се иска да не е нито едното от двете, може би нямахме късмет. Продължавам да твърдя, че сме отлично подготвени, въпреки че в момента думите ми звучат кухо, тъй като фактите не подкрепят моето твърдение", добави специалистът. 
 
"Да говорим за организацията на игра при условие, че не можем да сложим топката на земята при единичен блок, е несериозно. Отбор като Пирин да направи 17 блокади за 3:0, е прекалено много. Имат и силни блокиращи, и слаби блокиращи - очаквах да използваме слабостите им, не успяхме да го направим.
 
Надявам се да го направим в следващите два мача. Момчетата показаха мъжество в третия гейм - и когато ги настигнахме, и когато на опонентите ни играта вървеше, а на нас не точно. За съжаление не успяхме да затворим гейма. Взимахме повече от един път - и на сервис, и на атака да го запълним, но не успяхме, надявам се в другия мач да успеем", завърши Николов. 
 

 

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки