Емил Спасов: Оптимист съм за вечното дерби с ЦСКА

Футболистите на Левски трябва да разберат, че това е мачът на годината, категоричен е спецът

Емил Спасов: Оптимист съм за вечното дерби с ЦСКА
Бившият футболист и директор на ДЮШ на Левски Емил Спасов сподели очакванията си за предстоящото вечно дерби в неделя. Той похвали играта на две от новите попълнения - Филипе Нашименто и Паулиньо и заяви, че е оптимистично настроен за двубоя. Легендарното крило на сините отбеляза добрата форма на Фернандо Каранга, но заяви, че бразилецът ще играе срещу най-добрите централни защитници в България. Ето какво още каза той пред "Тема спорт".
 
- Г-н Спасов, какви са очакванията ви за предстоящото вечно дерби?
 
- Както преди всеки мач между Левски и ЦСКА очаквам да се получи хубав двубой за наблюдаване, в който да преобладава футболът и по-добрият отбор да спечели. Но напоследък равенствата преобладават.
 
- Кой от двата отбора влиза с едни гърди напред в сблъсъка?
 
- Смятам, че и Левски, и ЦСКА влизат в дербито с равен старт. Причината е, че червените не се намират в добра форма, макар че побеждават. Нагледахме се на някои неща, които се случиха покрай тях в последните мачове. Сините градят нов отбор. Според мен се привлякоха добри футболисти. Дано да се сработят и заиграят по-добре. И двата отбора да излязат за победа и да видим добър спектакъл. Искрено се надявам Левски да покаже в този мач истинските си възможности. Тези футболисти трябва да разберат, че това е мачът на годината.
 
- Кой от новите попълнения ви прави най-добро впечатление?
 
- Много добро впечатление ми прави Филипе Нашименто, макар че изпусна дузпа срещу Етър в последния кръг. Не мога да не отбележа и бразилеца Паулиньо. Левски имаше нужда от такъв футболист на крилото. Също така и от типа на португалеца. От последния мач срещу Етър съм леко оптимистично настроен за предстоящото дерби. Съставът, който беше пуснал Делио Роси, беше много креативен. Най-накрая това стана. Нашименто и Жорди Гомес са футболисти, които имат повече офанзивни качества и градивни умения. За съжаление не съумяха да реализират създадените положения. Единствено не се получават нещата в завършващата фаза, пред гола. Паулиньо направи редица пробиви по крилото, но най-фрапантен бе пропускът на Кабрал. Как си мисли, че на точката на дузпата ще спира топката и ще я обработва за по-удобния си крак? Може би той е един от футболистите, които разочароваха. От дълго време е в отбора и с нищо не помогна. Докато Ривалдиньо все още е загадка. Не се намира в добра форма. Станислав Костов доказа, че има място в Левски.
 
- Притеснен ли сте от контузията на капитана Божидар Митрев, въпреки че вече тренира с отбора?
 
- Чета в медиите, че Божидар е готов. Отшумяла е контузията му. Видях се с него миналата седмица, тъй като той се разви като вратар във времето, когато бях директор на школата. Видяхме се и си поговорихме. Винаги е бил много любезен. Каза ми за проблемите с рамото си. Аз му пожелах успех и скорошно оздравяване. Но го предупредих, че не на всяка цена трябва да играе, ако не е напълно възстановен, защото след евентуална негова грешка никой няма да му каже, че е бил контузен и му е простено. Много важно правило във футбола е никога да не се излиза неподготвен и контузен. Всеки забравя, че си имал травма. Изпитвал съм го на гърба си.
 
- Габриел Обертан ще успее ли да направи разликата във важен мач за Левски?
 
- Той е много качествен футболист. Но все още не може да покаже изцяло капацитета и възможностите си в Левски. Не е нормално играч от неговия калибър да се задоволява само с това, което е направил до момента. Вкара два гола от началото на първенството, което смятам, че е много малко. Може да даде малко повече за клуба и отбора. Дано да е здрав за мача с ЦСКА. Футболисти като Обертан трябва да допринесат в подобни мачове и да бъдат основа за победата. Играл е на високо ниво в Англия, също както Нашименто, Гомес и Паулиньо. Съвсем нормално е подобни играчи да изнесат дербито и с месеци да се говори за това. Левски не може да се задоволява с посредствени игри. Крайно време е в неделя да покаже истинските си възможности.
 
- Ще успее ли отново защитата на Левски да неутрализира може би най-опасния футболист на ЦСКА - Фернандо Каранга?
 
- Фернандо Каранга ще играе срещу най-добрите централни защитници в България. Яблонски и Ейолфсон направиха страхотен тандем в Левски. Веднага се вижда, че отборът получава много малко попадения. Играят много стабилно. Чехът е и голмайстор на тима. На бразилеца ще му бъде много трудно. Няма как да се отрече, че е добър футболист. В последните мачове именно той носи победите на тима си. Разчитат много на него, но мисля, че Каранга трябва да бъде много внимателен в поведението си по време на мачовете, защото в последно време прекалява с грубото си поведение. В дербито просто няма как някой да го търпи.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен (ВИДЕО)

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави (ВИДЕО)

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Николай Костов обяви кой ще пази срещу ЦСКА

Вратарят няма право на грешки, допълни треньорът

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки