Левски на пътя на ЦСКА към титлата

20-годишният Александър Георгиев излиза титуляр за червените, връщат Тиаго на коронната му позиция зад нападателя

Левски на пътя на ЦСКА към титлата
Днес ЦСКА u Левски ще се изправят за 143-и път помежду си в елита.
 
Двубоят е от последния кръг на редовната фаза от първенството, след който предстоят плейофите. В Мач №1 не се правят сметки просто защото по правило те не излизат.
 
Ясно обаче е едно - сблъсъкът изглежда по-важен за червените, които днес на националния стадион ще са символични домакини. Те се борят със зъби и нокти за титлата - изостават на 3 точки от лидера Лудогорец, а имат аванс от 10 пред тима от „Герена", който едва ли ще помръдне от третата позиция в класирането и през плейофите. От тази гледна точка при сините обстановката изглежда доста по-спокойна. В Левски ще стане горещо след месец -когато дойдат полуфиналите за купата, като в тях съперник също ще е ЦСКА.
 
Тази пролет ни предстоят 5 дербита. Днес е първи рунд. Треньорът на червените Стамен Белчев взе в групата 21 играчи, което е рядкост този сезон, и изглежда е опит за объркване на съперника. Не е изключено някой от основните футболисти на ЦСКА през пролетния дял да остане извън 18-те.
 
Три са големите дилеми при червените - левият бек, лявото крило и единият от централните защитници. По всяка вероятност хасковлията ще се спре на 20-годишния Александър Георгиев като ляв краен бранител след силното му включване срещу Пирин, Енрике като крило заради по-големия му опит у нас от Джеси, както и на Барт в центъра на защитата.
 
До последно обаче е възможна промяна в сърцето на ариергарда с връщането сред 11-те на Чорбаджийски. За Александър Георгиев това би бил втори старт във вечното дерби след този през октомври 2016 г. (1:1), когато замени на пожар в последния момент лявото крило Арсенио. Спрямо вечното дерби през есента в състава на ЦСКА ще има поне 5 промени, като на 4-те флангови позиции разликата ще е тотална. 
 
Треньорът на Левски Делио Роси е непредвидим. През пролетта той не само че върти състава, но и схемата на игра. Италианецът със сигурност ще предприеме изненадващ ход. Може единствено да се прогнозира, че тимът му няма да е агресивен от самото начало, ще действа изчаквателно и на сигурно.
 
Той отново ще разчита на статичните положения, при които отборът му е най-силен и бележи голяма част от головете си именно по този начин. На вратата на Левски ще застане капитанът Божидар Митрев. Той пропусна предишните два мача заради контузия в рамото.
 
Днес обаче ще стисне зъби и ще застане под рамката на инжекции. Най-големите дилеми пред Делио Роси за състава са две. Първата е кой да играе като ляв бек - започналият силно пролетта Иван Горанов или взетият под наем от Рен португалец Афонсо Фигейредо. Останалите в защита са ясни.
 
Почти сигурно в Левски ще се откажат от схемата 4-4-2 за този сблъсък. Звездата Обертан ще получи свобода от Роси и ще действа по целия фронт на нападението, като ще се връща и в по-задни позиции. Опциите пред италианеца за централен нападател са три - Костов, Буш и Ривалдиньо. Последният е в най-лоша форма и шансовете му да стартира са минимални. 
 
Днес в 13:00 часа всички погледи ще са вперени към националния стадион в центъра на столицата. ЦСКА и Левски бяха колебливи в предишния кръг. Армейците дори направиха серия от 4 слаби срещи през пролетта, въпреки че спечелиха последните 3. Но това няма никакво значение, щом предстои поредна битка между вечните съперници.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки