Бойко Величков: Ще има битка за титлата до края

Левски е разочарование, твърди спецът

Бойко Величков: Ще има битка за титлата до края
Бившият футболист и настоящ треньор и мениджър Бойко Величков направи своите анализи и прогнози за футболното първенство у нас. „Меридиан мач” потърси спеца, за да му зададе 3 въпроса: 1. Как ви се струва шампионатът до момента?; 2. Ще има ли интрига за титлата, за третото и 7-мото място?; 3. Кои отбори и футболисти ви изненадаха приятно? Ето и отговорите на Величков.
 
1. 3а разлика от предишни години, по-хубавото сега е, че има реална борба за първото място. Това прави този шампионат много по-интригуващ. ЦСКА е далеч от формата, която показваше през есента, но това, че измъкна, макар и трудно, няколко мача, го прави реален претендент за първото място. Лудогорец също продължава да поддържа много високо ниво. Тъжното е, че тази година има отбори, чиито футболисти не са взимали заплати и бойкотират.
 
Друга неприятна тенденция е, че и тази година имаме отбор, който е много изостанал от всички останали и само чака да дойдат елиминациите. Сега е Витоша (Бистрица), миналата година беше Монтана. По-различното от миналата година е, че останалите отбори, които са замесени в борбата за оцеляване, са доста по-силни от миналогодишните. Смятам, че и Дунав, и Етър са отбори с голям потенциал. Самият формат, като всеки друг, си има плюсове и минуси. Определено сериозен минус, който аз не одобрявам, е, че може цял сезон да нямаш победа и накрая с два плейофа да се спасиш. Но пък при нормално първенство, ако отбор изостане както Витоша сега, бързо ще разбере, че е изпаднал и рано-рано ще развее бялото знаме.
 
2. Не мога да прогнозирам кой ще спечели долната осмица, защото последните мачове са като финали. А психологията на един финал е съвсем различна от тази, при която имаме мач за точки. Ето типичен пример - видяхте миналата година как отборите от Първа лига, макар да бяха фаворити, загубиха двата баража от тимове от Втора лига. В първите 6 мисля, че ЦСКА ще е в борбата до края.
 
З. Тук трябва да се спра конкретно на някои отбори. ЦСКА беше много добре през есента, а Лудогорец в по-голяма част от първенството държи страхотно ниво. При Ботев проблем е постоянството, иначе в един мач могат да създадат проблеми на всеки. Берое също, ако заиграят по-смело и намалят застраховките в играта, биха могли да се по-нагоре и реален конкурент на Левски за третото място.
 
Черно море разочарова с тази дълга серия от неуспехи. Дунав също след като беше евроучастник, сега е доста назад. Миналия сезон имаха силно нападение, а от него сега само Васил Шопов е на ниво. Етър също е разочарование на фона на футболистите, които има.
 
Левски е разочарование, и то много повече като игра, отколкото като класиране. Обидата е голяма най-вече сред собствените им привърженици. Няма я типичната за този отбор агресия, няма я жаждата за победи. Септември е приятна изненада. На тях наистина им трябваше време след неубедителния старт и мисля, че при Ники Митов има надграждане. Сред футболистите бих отличил Каранга, тези на Лудогорец също са в добро състояние, Шопов както казах вече от Дунав се представя добре.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен (ВИДЕО)

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави (ВИДЕО)

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Николай Костов обяви кой ще пази срещу ЦСКА

Вратарят няма право на грешки, допълни треньорът

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки