Мъри след загубата от България: Показахме, че сме на правилeн път

„Мачът бе равностоен, момчетата се стараха и показаха голямо желание”

Мъри след загубата от България: Показахме, че сме на правилeн път

Селекционерът на националния отбор на Казахстан - Станимир Стоилов, определи като равностоен мача с България, спечелен от "лъвовете" с 2:1 след гол на Николай Бодуров в добавеното време.

Според Мъри, казахстанският национален отбор се развива правилно, футболистите показват голямо желание и тимът има добри шансове за предстоящата Лига на Нациите.

"Смятам, че мачът беше равностоен. През първото полувреме не успяхме на намерим верния ритъм, да взимаме верните решения. Но както вече казах, при някои футболисти физическото състояние е много лошо. През второто полувреме вдигнахме нивото, започнахме да играем по-активно, вкарахме и гол. Имахме и други моменти да отбележим, които трябваше да реализираме. И когато ти имаш такива моменти - един на един срещу вратаря, трябва да взимаш правилното решение", заяви Мъри след срещата в Унгария.

"Но като генерална оценка мога да кажа, че момчетата се стараха, показаха голямо желание. Каква е оценката ми? И този мач, и другият показаха, че сме на правилен път. Естествено, когато в края правиш много смени, се нарушава и организацията, и синхрона при статичните положения. Не бива да се допуска такъв лек гол като този в 93-ата ли беше, или в 94-ата минута. Но резултатът не е така важен, защото видях това, които исках да видя -  формата, в която се намират играчите. Ще направя един по-голям анализ на всеки един от тях, ще им поставя и оценки. Но те трябва много сериозно да се замислят върху спортната си форма.

Общата оценка на Стоилов за двата мача срещу Унгария и България е положителна. Той смята, че ако още малко се вдигне нивото на казахстанския отбор, шансовете в Лигата на Нациите не са никак малки.

"Смятам, че футболистите трябва да прибавят още в клубовете, но като цяло това е едно много добро начало, завърши Стоилов.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен (ВИДЕО)

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави (ВИДЕО)

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки