Алегри: Заслужавахме да стигнем поне до продължения

Щяхме да натиснем уморения Реал, но сега трябва да бъдем силни и да гледаме напред, допълни спецът

Алегри: Заслужавахме да стигнем поне до продължения
Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри бе разочарован от начина, по който тимът му отпадна на 1/4-финала в Шампионската лига с Реал Мадрид.
 
“Бианконерите” водеха с 3:0 до добавеното време на двубоя, когато съдията Майкъл Оливър даде дузпа за Реал, с която испанците се добраха до ценния гол за крайното 1:3.
 
Специалистът отказа да обвини рефера, но заяви, че тимът му е заслужавал да стигне поне до продължения.
 
“Направихме страхотен двубой. Трябва да поздравим момчетата. Не искам да съдя рефера за решението му.
 
Не можем да направим нищо за дузпата. Съдията повярва, че има такава и я свири. Това е. ВАР не съществува и загубихме. Винаги съм казвал, че е важно да има видеоарбитраж, но тук не съществува
 
Съжалявам за момчетата, които в първия мач в Торино не успяха да вкарат головете, които паднаха днес.
 
Дузпата тази вечер бе същата ситуация, като тази срещу Куадрадо в първия мач. Още тогава казах, че този момент може да се окаже решаващ”, заяви Алегри.
 
“Заслужавахме да стигнем поне до продължения. Имах още две останали смени, с които можехме да натиснем допълнително в оставащия половин час, докато Реал Мадрид вече бе започнал да се уморява.
 
Можех да направя промените и по-рано и да се хвърлим на нож или да изчакаме до продълженията, когато щяхме да имаме достатъчно време да търсим победата. Не смятам, че рискувахме в края.
 
Сега трябва да се съсредоточим върху Скудето и да го спечелим. Трябва да бъдем силни в тези моменти и да гледаме напред”, заяви Алегри.
 
Що се касае до спречкването със Серхио Рамос в тунела, треньорът обясни:
 
„Казах му, че не е чиста дузпа. А червения картон на Буфон, не го разбирам", завърши наставникът.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки