ЦСКА напомпа мускули за Левски с разгром на „Армията” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Алберг и Чорбаджийски се разписаха по два пъти в мач №50 на Стамен Белчев, дебют за Антов в Първа лига

ЦСКА напомпа мускули за Левски с разгром на „Армията” (ВИДЕО+СНИМКИ)
Макар и без типичен централен нападател, ЦСКА спечели с лекота домакинството си на Верея от XXIX кръг на Първа лига.

„Армейците” постигнаха трета поредна победа над съперника, налагайки се с 5:1, след като по-рано през сезона бяха триумфирали с 3:0 и 5:0, а по този начин загряха по най-добрия начин за дербито с Левски в сряда.

Те бяха лишени от услугите на наказания си голаджия Фернандо Каранга, който изгледа мача от трибуните на „Българска армия” редом с контузените Георги Китанов и Кирил Десподов. 

От състава поради травми отпаднаха още Едвин Джеси, Укра и Жан Бланко, така че треньорът им Стамен Белчев бе принуден да заложи на състав без изявен таран за своя мач №50 начело на тима. 

Рубен Пинто пък изигра 50-ата си шампионатна среща с екипа на „червените”, чиито капитан Божидар Чорбаджийски вкара за втори път в кариерата си две попадения за едно полувреме.

22-годишният централен бранител стори същото при 6:1 над Витоша Бистрица на 19-и август, а сега се разписа на два пъти с глава, след като Роланд Алберг откри резултата. 

Холандецът също реализира две попадения. Той вкара своя втори гол за ЦСКА (дебютното му попадение също е срещу Верея) в 17-ата минута, засичайки с воле от движение центриране на Станислав Манолев за 1:0.

Последният пък нацели гредата още в осмата минута след свободен удар, който сам спечели, а и като цяло изигра много силен двубой.

Същото може да се каже и за друг български национал – Чорбаджийски, засякъл майсторски с глава центриране от корнер на Тиаго в 30-ата минута. 

Капитанът на „червените” повтори упражнението и в добавеното време на първата част, когато Алберг изпълни ъглов удар и бранителят успя отново с глава да оформи класическия резултат. 

„Червените” продължиха да диктуват темпото и след паузата, като в 53-ата минута Рафаел Енрике изведе с глава Алберг и той се разписа за втори път с шут по диагонала за 4:0. 

После „червената” публика запя песните на победата и започна да скандира името на Валентин Антов, а треньорът Стамен Белчев уважи искането им и в 75-ата минута даде шампионатен дебют на 17-годишния юноша.

Четири минути по-късно капитанът Чорбаджийски вкара топката за трети път в мрежата с глава, но попадението му бе отменено заради нарушение в атака.

В 84-ата минута стражът на домакините Витаутас Черниаускас буквално подари топката на Венцислав Христов и той подаде към резервата Мохамед Шемлал, който на празна врата вкара дебютния си гол в Първа лига, оказал се утешителен за Верея. 

В добавеното време на срещата Станислав Манолев оформи крайния резултат от дузпа, отсъдена за нарушение на Здравко Илиев срещу Стойчо Атанасов. 

Така в крайна сметка ЦСКА загърби пораженията от Лудогорец (2:3, г.) и Левски (0:2, д.) за Купата, нанасяйки пето поредно поражение на своя опонент, който остава с 35 точки в актива си. 

„Червените” имат 69 и изостават с три от лидера Лудогорец преди визитата на шампионите тази вечер на Левски.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки