Подхлъзване на Юве и драма с Наполи върна интригата за Скудетото (ОБЗОР)

Разликата на върха е вече 4 точки

Подхлъзване на Юве и драма с Наполи върна интригата за Скудетото (ОБЗОР)

Шампионът на Италия Ювентус постигна изненадващ резултат в междинния 33-ти кръг на Серия А, завършвайки наравно 1:1 с изпадащия Кротоне. 

При гостуването си на "Ецио Счида" "бианконерите" откриха още в 16-та минута чрез Алекс Сандро и не позволиха на домакините да отправят нито един удар по посока на н за всичките 45 минути. Второто полувреме продължи с доминация на Юве, но за изненада на всички в 65-та минута Сими изравни за Кротоне. 

футболистите на Масимилиано Алегри се опитаха веднага да си върнат преднината, но удари на Игуаин, Матюиди и Куадрадо не намериха мрежата на съперника. 

В 90-та минута колумбиецът отново пробва да донесе победата за торинци, но ударът му беше спасен от Кордас. 

По същото време Наполи успя да се възползва от грешката на лидера в класирането и в луд мач с Удинезе взе трите точки с 4:2.

След силно начало на срещата, домакините от Неапол дадоха инициативата на съперника си и в 41-та минута си изпатиха, след като Якуб Янкто откри за "зебрите". В продължението на първата част обаче Лоренцо Инсине възстанови равенството. 

Десет минути след почивката Удинезе отново попари Сан Паоло с гол на Ингелсон. Наполи отново се вдигна за обрат и началото му дойде в 64-та, когато Раул Албиол бе точен с глава. Само шест минути по-късно Аркадиуш Милик успя да вкара за 3:2 точно, когато дикторът на стадиона обяви резултата на Котроне и Ювентус, което донесе още повече радост за феновете на стадиона. 

В 75-та пък Лоренцо Тонели оформи крайното 4:2 за Наполи, с което те събраха 81 пункта, а Ювентус остана начело с 85. 

Всички резултати от днес в Серия А:

Кротоне - Ювентус 1:1
Верона - Сасуоло 0:1
Рома - Дженоа 2:1
СПАЛ - Киево 0:0
Наполи - Удинезе 4:2
Сампдория - Болоня 1:0
Фиорентина - Лацио 3:4
Торино - Милан 1:1

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки