Левски - Ботев ще е празник и война

Делио извади четирима титуляри от групата, Ривалдиньо се завърна

Левски - Ботев ще е празник и война
Тази вечер Левски приема Ботев на „Герена". Мачът ще мине под наслова "Всички за Гунди" - това са двата клуба, за които великият Георги Аспарухов е играл.
 
На терена обаче няма да има място за сантименти. Още преди предишния сблъсък от Пловдив заявиха, че сините са най-големият им дразнител. Освен това канарчетата спечелиха двубоя с 1:0, въпреки че играха с човек по-малко, и това бе на път да доведе до катаклизми при столичани.
 
Лошите времена обаче сякаш са в миналото за Левски, който достигна до финал за купата срещу Славия, а с 4:0 над Берое се върна на третата позиция. Сините ще трябва да играят за задължителни три точки, за да задържат това място в класирането, защото трофеят от другия турнир още не е във витрината им и квотата за Лига Европа не е осигурена.
 
Делио Роси все пак ще направи промени по състава с оглед на важността на сблъсъка на 9 май. В сряда Левски игра контрола, в която бяха изпробвани някои варианти, както за днешната среща, така и за финала с белите.
 
За мача с Ботев част от титулярите получиха почивка, а други бяха съхранени, защото висят с картони. Яблонски, Гомес, Нашименто и Тиам не попаднаха сред 18-те. Сред тях не е и Вутов. Буш пък е наказан.
 
В групата се завърна Ривалдиньо, влезе и младият централен защитник Томислав Папазов. В средата на отбраната ще действат Ейолфсон и Белаид, а бекове ще са Найденов и Фигейредо. Очаква се в полузащита да играят Панайотов и Белмонт, а напред да са Станислав Иванов и Станислав Костов.
 
До края на сезона пък в Ботев играят единствено за честта си. Тимът обаче показа, че ще се хвърля здраво - през уикенда победи ЦСКА в Пловдив. Треньорът Николай Киров взе 19 играчи на лагер, като от групата ще отпадне един от бразилците.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки