Черно море и Септември оставиха интригата за реванша (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ветеранът Георги Илиев вкара два за "моряците", гостите завършиха с човек по-малко

Черно море и Септември оставиха интригата за реванша (ВИДЕО+СНИМКИ)
Черно море спечели с 2:1 домакинството си на Септември от плейофите за разпределение на местата от 7-о до 10-о в крайното класиране на Първа лига. Реваншът е на 11 май в София и се очертава да бъде доста оспорван. 
 
 
Както е известно, тимът, който се добере до седмата позиция, ще има шанс да се бори за участие в Лига Европа срещу третия или четвъртия крайното класиране на Първата шестица. Това зависи от изхода на финала за Купата на България. 
 
Мачът беше трети между двата тила този сезон. Септември имаше две победи - 4:1 във Варна и 2:1 за "Васил Левски". Този път обаче успехът беше за Черно море. 
 
 
Домакините първи застрашиха вратата на съперника. В 11-ата удар на Георги Илиев беше уловен от Валентин Галев. Малко след това капитанът на Черно море центрира от фаул, защитник на Септември закачи топката и тя се удари в страничната греда.
 
На треньорът на гостите Николай Митов му се наложи да прави принудителна смяна още в 20-ата минута. Елтон се контузи и на негово място влезе Петър Генчев.
 
Страхотен изстрел на Борис Галчев беше отразен от Благой Макенджиев в 27-ата минута. Халфът стреля от над 20 метра, а вратарят извади топката, която влизаше в горния ляв ъгъл. Голмайсторът на Септември Мартин Тошев изпусна с глава отлична възможност още в следващата минута. Крис Гади центрира отлично отдясно, но нападателят не успя да уцели  добре топката и я прати в аут.
 
 
Георги Божилов също стреля опасно, но извън вратата, след като навърза трима бранители на на гостите. В даденото от съдията продължение Георги Илиев даде аванс на Черно море. Капитанът беше фаулиран малко пред наказателното поле на Септември и след което с класно изпълнение прати топката в горния ляв ъгъл на Валентин Галев.
 
Десетина минути след почивката "моряците" можеха да вкарат втори гол. Центриране на Георги Илиев беше засечено от Ради Василев, който обаче не успя да насочи топката в мрежата.
 
В 57-ата минута Мартин Тошев изравни. Нападателят на гостите беше изведен отлично от Галчев и стреля покрай вратаря на Черно море - 1:1. Попадението беше под №10 -за него този сезон.
 
В игра за домакините се появи Дани Кики, който престоя едва 12минути на терена преди да се контузи и да отстъпи мястото си на Марек Кузма. Преди това Кики имаше шанс да се разпише, но стреля на сантиметри от лявата греда. 
 
 
Четвърт час преди края Черно море получи правото да изпълни дузпа. Фабиано игра с ръка при въздушен двубой с Даниел Димов в в малкото наказателно поле. Реферът посочи бялата точка и даде втори жълт картон на бразилеца. Зад топката застана Илиев, който не сбърка - 2:1.
 
Тошев направи сериозен пропуск в 84-ата минута, когато стреля неточно след отлично атака на столичани и подаване на Георги Стоичков.
В заключителните минути Даниел Димов изпусна за Черно море, Мирослав Будинов пък не успя от добра позиция да изравни и така всичко остана да се решава на реванша.
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЧЕРНО МОРЕ: Макенджиев, Станчев, Хасани, Димов, Кононго, Илиев, Божилов, Витанов, Минков, Фенуш, Василев;
Треньор Илиан Илиев

СЕПТЕМВРИ: Георгиев, Стоичков, Добрев, Дос Рейс, Стоянов, Фабиано, Галчев, Костадинов, Гади, Тилев, Тошев;
Треньор Николай Митов
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки