Етър ще довършва започнатото срещу Дунав

"Болярите" имат преднина от 2:0

Етър ще довършва започнатото срещу Дунав

 Днес в 20:30 часа отборите на Дунав и Етър излизат в плейофа-реванш за директно оцеляване в Първа професионална лига. Крайният победител си гарантира, че ще играе в елита и догодина, докато загубилият ще трябва да играе бараж за оставане срещу третия във Втора лига - Царско село. "Болярите" взеха комфотна преднина от 2:0 след първия мач във Велико Търново, като днес се надяват да довършат започнатото. "Драконите" обаче са надъхани да направят знаменит обрат и да спасят кожата.

 
Задачата на Дунав обаче не е никак лесна. Домакините ще трябва да вкарат минимум два гола в мача и в никакъв случай да не допускат попадение във вратата си, защото това неимоверно много ще усложни задачата им и необходимите попадения за успех ще станат цели четири.
 
Русенци ще могат да разчитат на сериозна подкрепа в този мач от своите привърженици. Очаква се на стадиона да дойдат над 3000 души, с което тимът ще подобри рекорда си за посещаемост през този сезон. Шефовете на клуба също са се погрижили да стимулират максимално играчите. Те са обещали премии от по 2000 лева на човек, ако Дунав се спаси от изпадане.
 
Треньорът на Дунав Малин Орачев има някои проблеми със състава си за днешната среща. Той не може да използва наказаните Мартин Ковачев и Бирсент Карагерен. Очаква се той да заложи на ЛУков под рамката и Попадийн, Милчев, Патев и Петров в защита.Димов и Станоев ще са дефанзивни халфове, а Костадинов и ненов ще действат на крилата. Атаката ще води Иса, а зад гърба му ще действа Шопов.
 
В същото време и в Етър има двама наказани - Гълъбов и Сърмов. Красимир Балъков се очаква да изведе на терена Иванов на вратата и карето Пашов, Василев, Скерлев и Атанасов в отбрана. Колев ще е опорният полузащитник, а Руменов и Мане ще играят пред него. Батрович и Младенов ще играят по крилата, а голове в предни позиции ще се чакат основно от Бадара.
Малшанс: България загуби с дузпи финала в Лига на нациите

Националният ни отбор по мини футбол остана на косъм от първия си голям трофей

Бройката на чужденците в елита остава същата

Клубовете са се обединили около идеята, че сегашните правила работят

Караманджуков: Ние и още 4 клуба бяхме за намаляване на отборите в efbet Лига

Спортният директор на Лудогорец коментира срещата в централата на БФС

Гражданският съвет, отговорен за "Колежа" иска преработка на проекта

Целта е стадионът да покрие категория 4 на УЕФА

ЦСКА остана без Каранга и Матей за Лудогорец

Най-вероятно Тобиас Хайнц ще води атаката на "армейците"

Левски пусна билетите за Черно море

Срещата на "Герена" е в неделя от 19:30ч.

Вратичка в закона дала старт на ремонта на "Армията"?

ЦСКА все още няма разрешително за реконструкцията на съоръжението

Даниел Наумов вече има договор с Левски

Вратарят на ЦСКА 1948 ще облече синия екип през лятото

Мъри Стоилов взима Ел Джемили в Гьозтепе

Офанзивният футболист беше привлечен в Левски именно от Стоилов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки