ЕКСКЛУЗИВНО: Прохазка преговарял с Виктория още през зимата

„Тогава разбрахме, че можем да го вземем“, разкри директор в Пилзен

ЕКСКЛУЗИВНО: Прохазка преговарял с Виктория още през зимата

От Виктория (Пилзен) разкриха, че са проявили интерес към Роман Прохазка още през зимата, когато са стартирали и преговори с вече бившия играч на Левски.

Словашкият универсален футболист подписа официално днес договор за три сезона с шампиона на Чехия, след като стана чужденецът с най-много изиграни мачове за „сините“ от София.

С тях той участва на три финала за Купата на България, но ги загуби до един, пише официалният сайт на новия му тим.

"Срещнахме се с Роман още през зимата, когато разбрахме, че можем да го вземем. Той е много опитен играч и неговото идване ще подсили нашата халфова линия, което беше сред приоритетите ни за лятото", заяви изпълнителният директор на Виктория Адолф Шадек.

Прохазка отива в Чехия като свободен агент, тъй като това лято договорът му с тима изтича и не бе подновен.

Така Левски няма да получи никакви пари за раздялата с един от капитаните си, който дойде на "Герена" през 2012 година, макар в периода бе за един сезон под наем в родния си Спартак Търнава.

Словашкият халф изигра последния си мач за „сините“ на 24 май, когато те спечелиха с 4:1 баража срещу Черно море за участие. След срещата Прохазка напусна просълзен стадиона, пред който разплакано дете се опита да убеди халфа да остане, но в крайна сметка той реши да приеме предложението на Виктория (Пилзен), с който ще участва в груповата фаза на Шампионска лига.

Новият му клуб е петкратен шампион на Чехия и изпусна титлата само два пъти в последните шест сезона.

Очаква се другата седмица 29-годишният футболист да се завърне в България, за да се сбогува с феновете на Левски.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки