Българин с най-точен мерник в САЩ

Росен Христов спечели супертурнир по динамична стрелба

Българин с най-точен мерник в САЩ
Шампионът на България по динамична стрелба Grand Master Росен Христов спечели един от най-големите "Steel" турнири в САЩ - Berry`s Steal Open, където се състезава в Production Division. Турнирът се провежда само с метални мишени в три отделни дисциплини.
 
В Steel Challenge се оценява бързото вадене от кобура и прецизното, но максимално бързо поразяване с единични изстрели на различни конфигурации от "гонгови" мищени, като от пет опита, се зачитат четирите най-добри резултата. В Scramble (Pro Am) сцената е аранжирана с много реактивни (падащи при поразяване) метални мишени и фиксирано време за изпълнение, като състезателят трябва да порази максимален брой мишени, докато се придвижва за минимално време и сменя различни позиции за стрелба.
 
Третата дисциплина е Dynamic Course и тук всички мишени трябва да се поразят, като се засича времето за изпълнение на курса на стрелба - сцена с мишени, изискваща бързо придвижване, отваряне на врати, използване на паравани и други предизвикателства, свързани с практическата стрелба. 
 
В надпреварата участваха над 300 от най-добрите стрелци на Америка, сред които световният шампион в Standard Division Нийлс Джонасан, националният шампион на САЩ по Pistol Caliber Carbine Макс Леограндис, един от топ "3-гънърите" в CAЩ - Браян Нелсън, Grand Master Мад Хопкинс и др.
 
Росен Христов завърши с най-добър резултат в своята дивизия и в трите дисциплини, като показа категоричен общ резултат от 300 процента. За първи път в историята на динамичната стрелба българин печели това състезание в меката на този спорт - САЩ.
 
 
Втори се класира  съотборникът му от Tactical Performens Center Джефри Йергер, а трети е Брус Шмид.
 
„Беше невероятен уикенд на Berry's Steel Open - 21 предизвикателни стрелкови сцени, тестващи набора от умения на състезателите в три различни формата. Домакин на турнира беше Southern Utah Practical Shooting Range – едно от знаковите стрелбища в страната”, заяви Христов.
 
На 20, 21 и 22 юли Росен Христов, легендата Ron Avery, Браян Нелсън и др. отново ще проведат специализиран курс по динамична стрелба в 360 Degrees Shooting & Training Center край Пловдив.

 

Победа, две ремита и три загуби за нашите на Европейското индивидуално първенство по шахмат

Антоанета Стефанова с успех над Моника Стойковска

Шансът за нова олимпийска квота в гребането още е жив

Кристиан Василев на финал на квалификацията в Унгария

Хиляди полицаи пазят олимпийския огън

Вижте подробности

Боряна Калейн е втора в многобоя след първия ден на СК в Ташкент (ВИДЕО)

Никол Тодорова заема 17-а позиция

Спортното министерство не дава стадионите "Септември" и "Юнак" на Столична община

Вижте официалната позиция на ММС

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки