Весела Димитрова: Ансамбълът изпита разочарованието

Момичетата отиват на възстановителен лагер и след това летят за подготовка в Япония

Весела Димитрова: Ансамбълът изпита разочарованието
Наставникът на ансамбъла на България по художествена гимнастика Весела Димитрова изрази мнение, че заради разочарованието, което са изпитали момичетата по време на европейското първенство, ще бъдат още по-мотивирани на световното първенство в София през септември.
 
Грациите ни бяха сочени за основен фаворит за абсолютната титла, но неточност в съчетанието на топки и въжета им коства златото. Така Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова се окичиха с бронза.
 
Първото място „златните момичета“ спечелиха във финала на смесеното съчетание на топки и въжета. Грациите от ансамбъла изиграха и важна роля в отборната надпревара, където заедно с девойките донесоха бронз за страната ни.
 
„Беше емоционално състезание. Момичетата бяха готови за абсолютната европейска титла. Въпреки това съм доволна, че взехме златен медал в отделните финали“, започна Весела Димитрова при прибирането на тима от шампионата на Стария континент.
 
„Всеки спортист, който иска да е на върха, трябва да свикне с очакванията към него. Мисля, че не им тежат очакванията. Това е малшанс на състезанието.
 
Те изпитаха разочарованието, затова мисля, че на световното ще са още по-мотивирани. Ако превъртиш играта по-рано, после няма какво да правиш“, заяви философски треньорката на ансамбъла.
 
„Сега момичетата отиват на възстановителен лагер, после имаме лагер в Япония и след това две Световни купи – Минск и Казан. Мислим да продължим със същата схема на работа.
 
Още не сме решили кой къде ще участва. Теодора се възстановява много добре. Беше с нас в Испания, бяха в публиката с Камелия Стоилова. След възстановителния лагер, ще е готова да се включи“, завърши Весела Димитрова.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки