Над 15 милиона евро чакат Лудогорец в Шампионската лига

"Oрлите" тръгват от първия предварителен кръг

Над 15 милиона евро чакат Лудогорец в Шампионската лига

 Лудогорец ще играе за над 15 милиона евро в тазгодишното издание на Шампионската лига по футбол, стана ясно след обявяването на новия награден фонд в най-силния клубен турнир, който е с общ награден фонд 2.04 милиарда евро. ЦСКА-София, Левски и Славия пък ще се надяват да стигнат до групите на Лига Европа, където ги чакат близо 3 милиона евро от общия награден фонд в размер на 560 милиона евро.

 

Лудогорец тръгва от първия квалификационен кръг с гарантирани 280 хиляди евро, а в плейофите го чакат 5 милиона при елиминация. При победа обаче идват наистина големите пари - 15.25 милиона евро за участие в груповата фаза, по 2.7 милиона за победа и 900 хиляди за равен. Допълнителните бонуси са за следващите кръгове и те са между 9.5 милиона за осминафинал и 15 милиона за финал.
 
ЦСКА-София, Левски и Славия ще получат по 2.92 милиона евро от УЕФА при класиране в групите на Лига Европа, както и по 570 хиляди за всяка победа и 190 хиляди за равен.
 
По-реалистичният вариант за трите отбора е да получат пари от квалфикациите, които са разпределени както следва - 240 хиляди за отпадане в първи кръг, 260 хиляди за втори, 280 хиляди за трети и 300 хиляди за плейф.
 
За клубове, които отпаднат преди груповите фази на Шампионската лига или Лига Европа, са предвидени 4 процента от общите приходи на двата турнира. Прогнозите са това да даде изражение в 130 милиона евро.
 
Интересно е, че с новия награден фонд големите клубове ще получават още повече пари. Близо 585 милиона евро са предвидени за отборите с най-високи коефициенти за последните 10 години и с най-много европейски купи от 1950-а година насам. Лидерът в сборната класация Реал Мадрид има 32 точки по 1.1 милиона евро или общо 35.5 милиона, което заедно с участие в групите ще донесе на испанците над 50 милиона. Петият в класацията Манчестър Юнайтед пък има 28 точки или 31 милиона евро.
 
Жребиите за предварителните кръгове на Лига Европа и Шампионската лига, които са с българско участие, са насрочени за 19-и юни.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки