Нестор наложи нов ред в ЦСКА

Младият треньор подлага отбора на двучасови занимания, направи куп промени

Нестор наложи нов ред в ЦСКА

Новият треньор на ЦСКА Не­стор Ел Маестро е наложил до­ста промени в заниманията на отбора, разбра "Тема Спорт". 35-годишният специалист пое тима в четвъртък и вече изве­де червените 4 пъти в Панча­рево - по веднъж в първия си ден и в петък и двукратно в събо­та.

Прави впечатление, че всич­ки тренировки са били с продължителност от почти два часа! Досега под ръководството на Стамен Белчев и временния на­ставник Христо Янев армейци­те провеждаха занимания в рамките на 60-70 минути, а по­някога дори не са продължавали един час. Сега обаче те са чув­ствително по-дълги. През пър­вите 30 минути отборът пра­ви загрявка, като тази фаза протича под контрола на кондиционния треньор Томас Нойберт. Остатъкът от заниманията е съставен изцяло от упражнения с топка.

Любопитен е и начинът, по който Ел Маестро води зани­манията. Той разделя отбора на две групи. С едната се зани­мава Нестор, а другата е пове­рена на 24-годишния му брат Никон. В повечето от упражне­нията единият Ел Маестро во­ди офанзивните футболисти, докато другият се занимава със заидитниците. Вратарите са тренирани от Ивайло Петров- Пифа и Георги Велинов. Джони замина за Тетевен, а вероятно иде пътува и за Австрия.

Нестор постепенно вкарва новости и в тактиката на тима, но там нещата тепър­ва ще се избистрят. На първо време прави впечатление, че централната двойка защитници вече няма толкова голя­ма роля при изнасянето на топката и включванията им в предни позиции са по-редки.

Новият треньор е имал реч пред играчите преди първото си занимание в четвъртък. Из­вън терена младият специа­лист се държи no-освободено и често показва чувство за ху­мор. В тренировъчния процес обаче Ел Маестро типично по немски е строг и пази дистан­ция от футболистите. Той ко­муникира с тях на три езика -сръбски, английски и испански. През първите 4 дни подготов­ка треньорът е бил от сутрин до вечер в Панчарево, като е изгледал голяма част от мачо­вете на ЦСКА през изминалия сезон.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки