Сензациите в пресата: Фенербахче иска Каранга

Херо пред завръщане в Казахстан, Лудогорец с интерес към колумбийско крило

Сензациите в пресата: Фенербахче иска Каранга

Сензациите в родната преса на 11 юни, понеделник, 2018 година:

Меридиан мач: И Фенербахче тръгна по петите на Каранга

Фенербахче стана поредният голям    клуб, който не крие се риозния си интерес към звез­дата   на ЦСКА-София Фернандо Каранга. Скаути на най-по­пулярния отбор в Истанбул вече са тръгнали по пети­те на бразилския таран, който нап­рави фантастичен сезон с червената фланелка, разкри­ха медии в южната ни съседка. Транс­ферният прозорец в Турция отваря днес и „фенерите" ще се опитат да бъдат много ак­тивни на пазара, за да покачат акциите си в първенството и евротурнирите.

Освен Каранга на мерника на Фе­нербахче е попад­нал и марокански­ят национален на­падател Аюб Ел Кааби. В момента 24-годишният та­ран е футболист на Ренесанс Беркан в родината си, където преминава минало­то лято от Расинг Казабланка. Инетересно е, че Ел Кааби дебютира за Мароко в началото на тази година, но прави фантастично впечатление, като още в първите си два мача срещу Мавритания и Гвинея вкара 5 гола на турнира за Купата на африканските нации. Аюб Ел Кааби попадна и в отбора на Мароко за световното първенство в Русия.

Тема Спорт: ЦСКА подписва с нападател до края на седмицата

ЦСКА ще привлече нов на­падател до края на седмица­та. Армейците са в напредна­ли преговори с желан футбо­лист и се очаква скоро да ги финализират. В клуба искат да договорят играч за върха на атаката преди заминава­нето за Австрия на 21 юни (четвъртък). Не е изключено новото попълнение да при­стигне още в Тетевен, като лагерът там ще продължи до 18 юни (понеделник).

В момента ЦСКА има само един типичен централен на­падател в лицето на юноша­та Тонислав Йорданов, а и той доскоро се лекуваше от тежка контузия. Звездата Фернандо Каранга е в Брази­лия и не се знае кога ще се за­върне, а алтернативата през пролетта Жан Карлос Бланко разтрогна с клуба по взаимно съгласие.

В същото време стана яс­но, че ЦСКА търси купувач за някой от вратарите си. Чер­вените са готови да се разде­лят с Черниаускас или Китанов, ако получат оферта за правата им. По-голяма из­глежда вероятността да бъ­де трансфериран литовецът, който бе твърд титуляр през изминалия сезон. С прив­личането на хърватина Данте Стипица в ЦСКА вече има 4-ма вратари, заедно с 20-годишния Слави Петров, като поне един от тях ще се окаже ненужен на тима. Не е из­ключено Черниаускас или Китанов да бъде продаден, а Пе­тров да бъде даден под наем. Червените ще пътуват за Австрия с 3-ма вратари.

Тема Спорт: Лудогорец с интерес към колумбийско крило

Колумбийско крило е попадна­ло в полезрението на Лудогорец за лятната селекция. Засега име­то му се пази в тайна. Знае се само, че играе извън пределите на родината си. Развитие се очаква в близките дни. Въпрос­ният флангови играч имал пред­ложения и от друг отбор.

Новият наставник на орлите Аутуори е дал съгласието си за евентуалното привличане на футболиста. Според запознати той е бил желан от разградчани още през зимната пауза, но то­гава до привличането му не се е стигнало. Наставникът Дими­тър Димитров-Херо тогава не е бил особено склонен да го взе­ме.

До момента Лудогорец се подсили само с двама нови - на­падателя на Локомотив Плов­див Димо Бакалов и централния защитник Драгош Григоре. Поне още двама ще са играчите, кои­то се очаква евентуално да под­силят шампионите за атаката на групите на Шампионската лига.

Първата контрола на орли­те е на 15 юни (петък) срещу Марица Пд.



Тема Спорт: Херо пред завръщане в Казахстан

Доскорошният треньор на Лудогорец Димитър Дими­тров може да се завърне в Ка­захстан, разбра "Тема Спорт". Интерес към него проявява един от водещите отбори в страната. Според запознати Херо дори вече е водил разго­вори с ръководството на въ­просния клуб. Димитров е без работа от 6 юни насам, след като сам реши да напусне Лу­догорец. Бургазлията не бе съ­гласен да му бъде поставена "шапка" след назначението на новия главен мениджър Пауло Аутуори, който пое цялата спортно-техническа власт. На Херо е било предложено да остане треньор, но помощни­ците му Георги Чиликов и Петър Колев са щели да бъдат освободени въпреки това. След като е разбрал готвени­те промени, Димитров ведна­га е изразил желание да напусне клуба и след разговори с ръко­водството раздялата с треньора бе обявена в сряда. Поне засега Аутуори ще изпълнява функциите на наставник, а в неговия щаб попадна сънарод­никът му Бруно Пивети, как­то и доскорошният селекцио­нер на младежите Тони Здра­вков.

Що се отнася до Димитров, интерес към него не липсва и почивката му едва ли ще трае дълго. Самият Херо признава пред медиите в Казахстан, че един от вариантите му е от­ново да работи в местен от­бор. В кратък разговор за sports.kz шампионът с 3 раз­лични родни клуба (Литекс, Левски и Лудогорец) коменти­ра: "Вече не работя в Лудого­рец, защото имаше фундамен­тални разминавания между нас. Напуснах по свое желание". На въпрос дали завръщане в Ка­захстан е възможно, Дими­тров отговаря: "Разбира се, че е възможно". А попитан дали има конкретен вариант в пър­венството, Херо е лаконичен: "Засега не искам да коментирам". Така Димитров намеква, че възможността да се завър­не в Казахстан е съвсем реал­на.

59-годишният бургазлия ра­боти две години в Иртиш Павлодар - от 2015 до 2017 г. Той дори бе обявен за почетен гражданин на Павлодар. През миналото лято елиминира Ду­нав от Лига Европа, а малко след това - в средата на ав­густ, пое Лудогорец. Херо на­прави тима шампион за 7-и по­реден път, а го изведе и до елиминационната фаза на ЛЕ. Разградчани обаче отпаднаха на 1/16-финалите от Милан. В първенството под ръковод­ството на Димитров пък от­борът изравни рекорда на Лев­ски от 14 поредни победи.

За работа в Казахстан се ос­лушва и друг роден треньор -Стамен Белчев, който доско­ро беше начело на ЦСКА. Той е близък приятел със Станимир Стоилов и не е изключено да започне в местен клуб след препоръки на Мъри.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки