ИЗВЪНРЕДНО: Надал може да пропусне Уимбълдън

Последните два месеца бяха много изискващи и изтощителни за мен, обяви Рафа

ИЗВЪНРЕДНО: Надал може да пропусне Уимбълдън

Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал намекна, че участието му на Уимбълдън не е сигурно. 32-годишният испанец спечели за рекорден 11-и път титлата на "Ролан Гарос" и вече има 17 трофея от Големия шлем.

 

"Трудно ми е сега да мисля за Уимбълдън. Имах дълъг и тежък сезон на червено, защото играх почти максималния възможен брой мачове и то, след като се завърнах от контузия. Последните два месеца бяха много изискващи и изтощителни за мен", коментира Надал, който се справи с австриеца Доминик Тийм на финала в Париж.
 
Рафа, който взе още титлите на клей в Монте Карло, Барселона и Рим, е подал заявка да стартира сезона си на трева на лондонския Куинс Клъб през следващата седмица, но първо ще се консултира с екипа си и след това ще вземе решение, дали да играе.
 
"Желанието ми да участвам във възможно най-много турнири, но първо искам да видя как ще се чувствам през следващите няколко дни. Промяната от клей на трева е драстична. В миналото ми беше по-лесно да направя транзицията, защото бях по-млад и по-бърз", коментира той.
 
Носителят на рекордните 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер за втора поредна година пропусна сезона на червено, тъй като 36-годишният швейцарец иска да съхрани сили за Уимбълдън, където ще гони безпрецедентен девети трофей. Надал пък през миналия сезон отпадна на осминафиналите в Лондон след поражение от Жил Мюлер (Люксембург).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки