На конгреса на ФИФА: Президентът на БФС гласува за по-големи инвестиции в развитието на футбола

Борислав Михайлов взе дейно участие в дискусиите на 68-ия конгрес на световната централа в Москв

На конгреса на ФИФА: Президентът на БФС гласува за по-големи инвестиции в развитието на футбола

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов даде положителен вот за значително увеличение на бюджета на програмата “FIFA Forward”, подкрепяща развитието на футболната игра и образованието.

От позицията си на член на една от най-престижните комисии на ФИФА – тази за развитието на футбола, Михайлов взе дейно участие в дискусиите на 68-ия конгрес на световната централа в Москва.

Конгресът одобри финансовите отчети за 2017-а, изменения в Устава на ФИФА и бюджета за периода 2019-2022 г., възлизащ на 6,56 млрд. долара, 80% от които ще бъдат инвестирани във футболни дейности.

Финансовата рамка на “FIFA Forward” за следващия период пък ще бъде в размер на внушителните $1,746 млрд. – като увеличението в сравнение с предишния цикъл (2015-2018) е от цели 41 процента.

Българската делегация в Москва, съставена от Борислав Михайлов и вицепрезидентите на БФС Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев, гласува в подкрепа на обединената кандидатура на САЩ,  Канада и Мексико за домакинството на световното първенство през 2026-а. Проектът на северноамериканските държави получи общо 134 гласа, а конкурентният – на Мароко, събра 65.

По този начин след осем години светът ще стане свидетел на първи Мондиал с три държави-домакини. САЩ за втори път ще има честта да организира най-големия футболен форум (след паметната за България 1994-а),  а Мексико – за трети (след 1970-а и 1986-а). Канада ще дебютира като домакин на световно по футбол при мъжете,  след като вече организира такова при жените през 2015-а.

В конгреса на ФИФА участие взе и президентът на Руската федерация Владимир Путин, който подчерта, че страната винаги е вярвала в идеята, че спортът и политиката не бива да се смесват. В навечерието на световното първенство по футбол той благодари на ФИФА за поддържането на този принцип и увери, че Русия е готова да си сътрудничи с всеки в името на спорта и неговото развитие.

"Всички хора, които идват тук, ще имат най-добрите удобства и ще срещнат най-позитивното отношение", гарантира президентът.

Следващият редовен конгрес на ФИФА ще се проведе на 5 юни 2019-а в Париж, в навечерието на световното първенство за жени.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки