Мариани хвали Левски: Клуб с богата история и невероятни фенове (ВИДЕО)

"Правя голяма стъпка, която е важна и, мисля, е правилната"

Мариани хвали Левски: Клуб с богата история и невероятни фенове (ВИДЕО)

Давиде Мариани се похвали с трансфера в Левски в профила си във Facebook. Швейцарският халф подписа за три години с 26-кратните шампиони на България. По-късно той даде и първото си интервю в България. Направи го пред клубния сайт.

 
“Горд съм да се присъединя към Левски. Това е клуб с богата история и невероятни фенове. Благодаря на президента и клуба за доверието, което ми оказват. Нямам търпение да започна да се боря за “синята” лавина на терена. Само Левски!”, написа Мариани. 
 
Мариани пристига на “Герена”. като свободен агент, след като договорът му с Лугано изтече това лято. 
 
„Чувствам се много щастлив, благословен и благодарен. И да, вълнувам се”, каза 27-годишният играч, който през миналия сезон записа 32 мача в швейцарския елит, в които реализира 5 гола. С представянето си Давиде помогна на тима да запази мястото си в Супер лигата.
 
„Със сигурност моя италиански паспорт ще ми помогне в комуникацията с треньора Делио Роси. Това е голямо предимство – че мога да го слушам и да разбирам неговите идеи. Първо и преди всичко, искам да окажа положително влияние върху отбора. Вълнувам се и искам да изляза на терена, за да тренирам с новите си съотборници”, добави той.
 
„Когато чух, че г-н Делио Роси е треньорът, много се зарадвах. Той е голямо име. И той е италианец, а аз познавам добре футбола в тази страна. Чест е да бъда част от Левски и да работя с такъв треньор. През последната седмица се информирах подробно за клуба. Знам, че е най-големият клуб в България, а също и на Балканите е клуб с много голяма история и традиции. Затова съм благодарен за предоставения шанс”, продлжи швейцарецът.
 
„Аз съм швейцарски футболист. Израснах в Швейцария, играл съм в местните първа и втора дивизия. Сега правя голяма стъпка, която е важна и, мисля, е правилната. Искам да се развивам и да ставам по-добър. Искам да почета фланелката на Левски. Не съм от хората, които си падат по големите думи, но това, което мога да кажа, е, че в името на Левски ще давам абсолютно всичко. Другото ще се види на терена”, добави Мариани.
 
„Видях, че отборът играе в 4-3-3, а това е перфектно за мен, защото обичам да играя в полузащитата или отляво в предни позиции. Мога да играя по крилото. Смятам, че в халфовата линия мога да играя на всеки един пост. В крайна сметка най-важното е да бъда тук в името на отбора, в името на това да помагам на тима и на треньора. Очаквам да играя в центъра на полузащитата”, каза още той.
 
„Амбицията ми е да давам всичко и да печеля всеки мач. Нека видим какво ще стане накрая. Ако се трудим усърдно, ако се подобряваме и развиваме като отбор, няма нищо невъзможно. Нека караме стъпка по стъпка – първо да започнем подготовката, а накрая ще видим каква ще се окаже нашата награда”, коментира халфът.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки