Швеция и Южна Корея в съдбоносен сблъсък

Тре кронур нямат загуба от азиатците, които разчитат на звездата си Хюн Мин Сон

Швеция и Южна Корея в съдбоносен сблъсък
Швеция и Южна Корея затварят днес в Нижни Новгород първата сесия от група F. И Тре кронур, и азиатските тигри са наясно със съдбоносния характер на сблъсъка.
 
При наличието на световния шампион Германия в компанията всяка грешка може да се окаже фатална за другото място, което гарантира участие на осминафинал.
 
Скандинавците влизат като фаворит в двубоя. Историята също е на тяхна страна - от изиграните до момента 4 мача жълто-сините нямат загуба при стряскаща голова разлика 17-3! Но внимание - първият мач между Швеция и Южна Корея е по време на Олимпийските игри през 1948 г. в Лондон, а двубоят завършва с рядко срещаното 12:0.
 
Впоследствие шведите печелят и титлата. Останалите мачове са в контроли. През 1996 г. европейците надделяват с 2:0, през януари 2005-а е регистрирано 1:1, а през ноември - 2:2. Така че най-пресните резултати говорят за известна равностойност.
 
Тре кронур се завръща на мондиал след пауза от 12 г. и без звездата си от последното десетилетие - Златан Ибрахимович ще се опита да остави диря в Русия. Третото място от САЩ '94 изглежда химера, но излизане от групата е по силите на скандинавците.
 
"Срещата срещу Южна Корея е от фундаментално значение, но и останалите две - срещу Германия и Мексико са такива. Предварително нито един мач не е спечелен, нито пък загубен", заяви звездата на Тре кронур Емил Форсберг. Селекционерът Ян Андерсон няма проблеми по състава и се очаква да заложи както на схемата 4-4-2, така и на обичайните изпълнители. Атаката ще бъде водена от Ола Тойвонен и Маркус Берг, които определено са длъжници.
 
Шведите нямат победа в последните си 4 контроли (0-2-2). Единственото попадение пък вкара Тойвонен.
 
Корейците също не могат да се похвалят с добри резултати - равенство и две загуби в последните си 3 проверки. В тях се разписа единствено халфът на Чонбук Лий Джае. Азиатците избраха за своя база по време на мондиала Санкт Петербург, където се готвят почти в секретност. А новините оттам са доста оскъдни.
 
"Селекционерът Шин Тае Йон смело експериментира в последните контроли. Но най-голямото му притеснение продължава да е свързано с отбраната. Отпред обаче тимът разполага с изключителен нападател в лицето на Хюн Мин Сон, на когото се възлагат големи надежди", сподели близкият до селекцията южнокорейски журналист Хоунче Чун.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки