Георги Атанасов: И този номер ще изтече в канавката

Душманите ще опитват всякакви удари, за да мътят водата, казва още анализаторът

Георги Атанасов: И този номер ще изтече в канавката
Георги Атанасов коментира случващото се през последните дни между силните на „Армията” – Гриша Ганчев и Христо Стоичков. Според него това е поредният опит да се нанесе удар по ЦСКА. 
 
„Трансферът на един най-обикновен бек доведе до минитрус на "Армията”. Недялков изненада всички, като избра да продължи кариерата си в Делиормана. Няма как червената общност да е очарована от преминаването му в Лудогорец, най-вече по морални причини.
 
И двете фундаментални личности за ЦСКА - Христо Стоичков и Гриша Ганчев, казаха това, което имат да казват. ЦСКА върви по своя път и рано или късно ще се върне на своето историческо място, а вече е на прага да осъществи и завръщането си в Европа. Най-важното е да разберем смисъла на трансфера на Недялков. Сделката вероятно не предизвиква юридически съмнения. Но да погледнем моралния контекст.
 
Очевидно е намерението да се нанесе удар по ЦСКА. Привличайки левия бек, монополистът в българския футбол показва, че за него няма невъзможни неща и може да посегне към кадър на най-големия си съперник. Това става по презумпцията, че парите не миришат и финансовата мощ отваря всички врати.
 
Въпросът тук се крие в моралния казус. Защо точно този футболист? То е ясно, защото доскоро е бил в ЦСКА и подобен трансфер ще предизвика реакции. С този ход се цели и вкарването на български елемент в иначе абсолютно небългарската селекция на фирмения корпоративен тим. Съвсем очевидно е, че господарят на Проекта търси начин да компенсира дефицита на родни кадри в своя отбор и какъв по-добър начин от това да вземеш изявен играч, който доскоро е бил в лагера на най-големия съперник.
 
Но да се върна на Стоичков и Ганчев. Нормално е две фигури от такъв калибър да казват това, което мислят, след като са вкарани от обстоятелствата във виртуална полемика. В крайна сметка хора на такова ниво и от такава величина заявяват позициите си точно и ясно. Ясно е кой кой е. Гриша Ганчев спаси и реанимира клуба след ада, в който беше изпаднал. А Стоичков е част от червената митология.
 
Душманите обаче никога няма да се примирят със завръщането на ЦСКА с цялата си историческа и морална мощ на сцената. И ще опитват всякакви удари, за да мътят водата. И тази пошла провокация ще изтече в канавката, както много други активни мероприятия срещу ЦСКА. Червената общност трябва да покаже зрялост, като запази спокойствие”, завършва Атанасов.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки