Загорчич: Ще ни трябва късмет да излъжем Лудогорец за Суперкупата

Гледах два пъти Илвес, ще е трудно, призна треньорът на Славия

Загорчич: Ще ни трябва късмет да излъжем Лудогорец за Суперкупата
Мондиал 2018 е в разгара си, но футболната тръпка се завръща и у нас с пълна сила. Утре на „Трейс Арена" в Стара Загора ще бъде даден официално старт на сезон 2018/19. Лудогорец и Славия ще определят носителя на Суперкупата. А идната седмица ще стане още по-напечено заради старта на родните тимове в евротурнирите. Затова „Меридиан Мач" потърси Златимир Загорчич, който заедно с играчите на Славия сътвори една от най-големите бомби в родния футбол - победата над Левски на финала за Купата. Сърбинът с български паспорт говори за подготовката селекцията и очакванията си за новия сезон.
 
- Г-н Загорчич, какво е настроението в Славия преди мача за Суперкупата с Лудогорец?
 
- Много остро, боево (смее се). Всичко е нормално. Играем срещу много силен отбор. Аз, разбира се, се надявам да спечелим и тази Купа. Колкото повече трофеи вдига Славия, толкова по-добре.
 
- Имате ли сили да победите? Лудогорец е считан за абсолютен фаворит в този мач...
 
- Да, такъв са, това е видно за всички. Ще се опитаме да ги излъжем. Ясно е, че ще ни трябва и късмет, за да успеем.
 
- Наблюдавахте ли ги в контролите и какво е мнението ви за тях? Стават ли още по-силни и има ли кой да ги спре в през новото първенство?
 
- Гледах им последния мач с Йънг Бойс, в който победиха с 2:1. Продължават да бъдат много силен отбор. А за това дали някой ще ги спре в България - не мога да кажа. През миналото първенство ЦСКА беше близо. До онзи решителен мач в Разград, който завърши 3:2 за Лудогорец срещу „червените", интригата бе голяма. Сега отново ЦСКА, а и Левски може би, ще са още по-близо до тях.
 
- А къде ще бъде Славия и ще може ли да се превърне в по-сериозен фактор?
 
- Надявам се да бъдем фактор и този път да се класираме в първата шестица, за да бъдем по-спокойни. Когато си в долната половина, винаги има опасност да отидеш на бараж за оставане, което не е приятно. По-добре да не се стига до там. Но вие знаете, че имаме по-важни цели от самото класиране. Това е политиката ни - да продължаваме да даваме шанс и да налагаме млади играчи. На лагер с нас бяха три момчета, на които ще разчитаме през сезона - Филип Кръстев, Пламен Петров и Александър Златков.
 
- Казвате, че искате да бъдете в първата шестица, но не е ли по-лесно да се гони Европа, ако си първи във втората? Не бе ли именно това целта на Славия през миналото първенство?
 
- Не, не, това е изключено. Няма как да стане при нас.
 
- Доволен ли сте от подготовката и готов ли е отборът за първите мачове?
 
- Много съм доволен от свършеното през лятото. Имахме малко време и все още не сме на 100% готови, но тренирахме доста здраво и като цяло съм спокоен. Мисля, че всичко е наред.
 
- Приключи ли селекцията в Славия?
 
- Знаете, че селекцията в един отбор никога не спира. Така е и при нас. Доволен съм от това, с което разполагам в момента. Ако имаме възможност ще вземем още хора, но засега не очаквам такива. Евентуално може да има едно изключение. Близо сме да се разберем с Неманя Иванов, който е сърбин с български паспорт. Игра за последно в Литва.
 
- Докъде стигнахте с разузнаването на Илвес Тампере и какви са вашите впечатления от този отбор?
 
- Разузнаваме ги ежедневно. Вече два техни мача изгледах. Със сигурност няма да ни е лесно. Но пък и на тях няма да им е лесно срещу нас.
 
- Оптимист ли сте, че ще ги елиминирате и какво ще бъде успех за вас през този сезон в Европа?
 
- Аз винаги съм оптимист, такъв съм и сега. Разбира се, че най-хубаво би било да играем в груповата фаза на Лига Европа, но знаем, че ще е много трудно. След като от 22 години Славия не е елиминирал никого в Европа, така че всеки отстранен тим от нас ще е успех.
 
- Гошо Петков игра в решителните мачове за Славия през миналия сезон. Така ли ще бъде и през този, включително срещу Лудогорец и в Европа?
 
- Гошо е много важна фигура за нас, готви се нормално, дали ще почне той титуляр в тези мачове - нека сега да не издавам.
 
- Как се отрази на Антонис Стериякис пропадането на трансфера в Олимпиакос?
 
- Това, което стана не е приятно, но мисля, че всичко вече е забравено. Така също вече забравихме успеха над Левски за Купата. Всички вгледаме само напред.
 
- Какво очаквате от представянето на българските отбори в Европа?
 
- Иска ми се, разбира се, всички да продължат напред. Какво ще стане е рано да се каже, защото не познавам добре съперниците. А и зависи кой колко добре ще се подготви за тези мачове.
 
- Защо Сърбия не можа да се представи по-добре на световното първенство и дължи ли се това на неочакваната раздяла със Славолюб Муслин?
 
- Не знам, не съм навътре в нещата и не мога да коментирам.
 
- Какво мислите, за въвеждането на ВАР във футбола?
 
- Не смятам, че помага много. Не ми харесва това, че се губи много време за преразглеждане на ситуациите. Аз лично не съм от привържениците на повторенията.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки