Загорчич: Ще ни трябва късмет да излъжем Лудогорец за Суперкупата

Гледах два пъти Илвес, ще е трудно, призна треньорът на Славия

Загорчич: Ще ни трябва късмет да излъжем Лудогорец за Суперкупата
Мондиал 2018 е в разгара си, но футболната тръпка се завръща и у нас с пълна сила. Утре на „Трейс Арена" в Стара Загора ще бъде даден официално старт на сезон 2018/19. Лудогорец и Славия ще определят носителя на Суперкупата. А идната седмица ще стане още по-напечено заради старта на родните тимове в евротурнирите. Затова „Меридиан Мач" потърси Златимир Загорчич, който заедно с играчите на Славия сътвори една от най-големите бомби в родния футбол - победата над Левски на финала за Купата. Сърбинът с български паспорт говори за подготовката селекцията и очакванията си за новия сезон.
 
- Г-н Загорчич, какво е настроението в Славия преди мача за Суперкупата с Лудогорец?
 
- Много остро, боево (смее се). Всичко е нормално. Играем срещу много силен отбор. Аз, разбира се, се надявам да спечелим и тази Купа. Колкото повече трофеи вдига Славия, толкова по-добре.
 
- Имате ли сили да победите? Лудогорец е считан за абсолютен фаворит в този мач...
 
- Да, такъв са, това е видно за всички. Ще се опитаме да ги излъжем. Ясно е, че ще ни трябва и късмет, за да успеем.
 
- Наблюдавахте ли ги в контролите и какво е мнението ви за тях? Стават ли още по-силни и има ли кой да ги спре в през новото първенство?
 
- Гледах им последния мач с Йънг Бойс, в който победиха с 2:1. Продължават да бъдат много силен отбор. А за това дали някой ще ги спре в България - не мога да кажа. През миналото първенство ЦСКА беше близо. До онзи решителен мач в Разград, който завърши 3:2 за Лудогорец срещу „червените", интригата бе голяма. Сега отново ЦСКА, а и Левски може би, ще са още по-близо до тях.
 
- А къде ще бъде Славия и ще може ли да се превърне в по-сериозен фактор?
 
- Надявам се да бъдем фактор и този път да се класираме в първата шестица, за да бъдем по-спокойни. Когато си в долната половина, винаги има опасност да отидеш на бараж за оставане, което не е приятно. По-добре да не се стига до там. Но вие знаете, че имаме по-важни цели от самото класиране. Това е политиката ни - да продължаваме да даваме шанс и да налагаме млади играчи. На лагер с нас бяха три момчета, на които ще разчитаме през сезона - Филип Кръстев, Пламен Петров и Александър Златков.
 
- Казвате, че искате да бъдете в първата шестица, но не е ли по-лесно да се гони Европа, ако си първи във втората? Не бе ли именно това целта на Славия през миналото първенство?
 
- Не, не, това е изключено. Няма как да стане при нас.
 
- Доволен ли сте от подготовката и готов ли е отборът за първите мачове?
 
- Много съм доволен от свършеното през лятото. Имахме малко време и все още не сме на 100% готови, но тренирахме доста здраво и като цяло съм спокоен. Мисля, че всичко е наред.
 
- Приключи ли селекцията в Славия?
 
- Знаете, че селекцията в един отбор никога не спира. Така е и при нас. Доволен съм от това, с което разполагам в момента. Ако имаме възможност ще вземем още хора, но засега не очаквам такива. Евентуално може да има едно изключение. Близо сме да се разберем с Неманя Иванов, който е сърбин с български паспорт. Игра за последно в Литва.
 
- Докъде стигнахте с разузнаването на Илвес Тампере и какви са вашите впечатления от този отбор?
 
- Разузнаваме ги ежедневно. Вече два техни мача изгледах. Със сигурност няма да ни е лесно. Но пък и на тях няма да им е лесно срещу нас.
 
- Оптимист ли сте, че ще ги елиминирате и какво ще бъде успех за вас през този сезон в Европа?
 
- Аз винаги съм оптимист, такъв съм и сега. Разбира се, че най-хубаво би било да играем в груповата фаза на Лига Европа, но знаем, че ще е много трудно. След като от 22 години Славия не е елиминирал никого в Европа, така че всеки отстранен тим от нас ще е успех.
 
- Гошо Петков игра в решителните мачове за Славия през миналия сезон. Така ли ще бъде и през този, включително срещу Лудогорец и в Европа?
 
- Гошо е много важна фигура за нас, готви се нормално, дали ще почне той титуляр в тези мачове - нека сега да не издавам.
 
- Как се отрази на Антонис Стериякис пропадането на трансфера в Олимпиакос?
 
- Това, което стана не е приятно, но мисля, че всичко вече е забравено. Така също вече забравихме успеха над Левски за Купата. Всички вгледаме само напред.
 
- Какво очаквате от представянето на българските отбори в Европа?
 
- Иска ми се, разбира се, всички да продължат напред. Какво ще стане е рано да се каже, защото не познавам добре съперниците. А и зависи кой колко добре ще се подготви за тези мачове.
 
- Защо Сърбия не можа да се представи по-добре на световното първенство и дължи ли се това на неочакваната раздяла със Славолюб Муслин?
 
- Не знам, не съм навътре в нещата и не мога да коментирам.
 
- Какво мислите, за въвеждането на ВАР във футбола?
 
- Не смятам, че помага много. Не ми харесва това, че се губи много време за преразглеждане на ситуациите. Аз лично не съм от привържениците на повторенията.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки