16-и трофей за Славия или 12-и за Лудогорец

Белите излизат само с един чужденец, шампионите само с един българин

16-и трофей за Славия или 12-и за Лудогорец
Футболният сезон у нас ще бъде открит официално днес с финала за Суперкупата.
 
Среща на стадион „Трейс Арена" в Стара Загора си дават шампионът Лудогорец и носителят на Купата на България Славия. Сблъсъкът започва в 20:30 часа, пряко по Диема спорт 2.
 
За столичани това ще е първо участие във финала за Суперкупата и възможност да прибавят нов трофей в богатата си 105-годишна история. Той ще е под №16, ако момчетата на Златомир Загорчич успеят да победят Лудогорец. Славия има 7 титли и 8 Купи на България, последната при драмата с дузпи срещу Левски през май на националния стадион.
 
Седем са титлите и на разградчани, които бяха спечелени за отрицателно време от 2012-а насам, без прекъсване. Хегемонията в шампионата е втората най-голяма след 9-те титли на ЦСКА (1954-1962).
 
Не така обаче стоят нещата за купата и Суперкупата. Там орлите триумфираха по два пъти през 2012-а и 2014-а. Така днес те ще гонят трофей №12 в своята клубна история. Лудогорец загуби последните две издания на Суперкупата от Черно море (2015) и Ботев Пд (2017) (б.а. -през 2016-а нямаше мач за трофея) и сега тимът на Пауло Аутуори ще е максимално амбициран да прекъсне негативната тенденция и да се изравни с Левски. Сините имат три Суперкупи на сметката си. Първи е ЦСКА с 4. Славия пък може да стане деветият различен носител на трофея.
 
Бразилският специалист ще заложи само на един българин в състава - капитана Светослав Дяков. Това рязко ще контрастира със съперника, който се очаква да излезе само с един чужденец - вратаря Стергиакис.
 
Опция за поста на последния обаче е и ветеранът и герой от финала с Левски през май Георги Петков (42 г.). Ако той се появи под рамката, то белите ще са без иностранец, а ако Аутуори остави Дяков на пейката, то Лудогорец ще е без българин.
 
Така днес двата тима ще направят своята генерална репетиция за старта на еврокампаниите си, а кой от тях ще влезе с трофей, ще разберем около 22:30 часа. При равенства няма да има продължения, а направо дузпи.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки