Саудитски принц пожела Милан

Китаецът Йонхон Ли е напът да загуби контрола, обмислят търг за клуба

Саудитски принц пожела Милан

Китайският бизнесмен Йонхон Ли е напът да загуби контрола над Милан и търси усилено съдружник, пишат италианските медии.

Той изпитва затруднения с погасяването на дълга от над 300 млн. евро към американския хедж фонд „Елиът Мениджмънт”, с който финансира покупката на тима преди повече от година, а и все още не е платил 30 млн. евро за увеличаване на основния клубен капитал.

Ли трябваше да стори това миналия месец, а преди ден изтече и крайният срок, докато той все още търси инвеститори - първо в Италия, а сега и в Англия.

Китаецът е в Лондон за лична среща с неназован руски магнат, но междувременно саудитският принц Саид Ал-Фаласи е готов да плати накуп 415 млн. евро за пълния контрол над Милан, пише „calciomercato“.

Повече яснота относно бъдещето на „росонерите“, които бяха наказани от УЕФА да не играят в Европа за два сезона заради неспазване на финансовия феърплей, ще има през следващата седмица, когато се очаква решение от „Елиът Мениджмънт”.

Има голяма вероятност от фонда да решат и да организират търг за собствеността на италианския гранд за по-голяма печалба, прогнозира изданието.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки