Сензациите в пресата: ЦСКА взима нападател с опит от елитно европейско първенство

Тиам гори и за реванша с Вадуц, Швиерчок ще води атаката на Лудогорец в Белфаст

Сензациите в пресата: ЦСКА взима нападател с опит от елитно европейско първенство

Най-интересните теми в българския печат днес, 14 юли:

 

„24 часа”: ЦСКА взима нападател с опит от елитно европейско първенство 

 

ЦСКА ще вземе още един нападател в близките часове, след като вече си осигури брата на Майкон - Мауридес, когото купи от Беленезеш. Става въпрос за играч от елитно европейско първенство, който обаче не е на 18 години, а доста по-опитен. Появиха се слухове, че в София вече е белгиецът Адриен Бонджовани, който е във втория отбор на Монако, но до негов трансфер едва ли ще се стигне. Не е изключено новият нападател наистина да е от френското първенство, но няма да е толкова неопитен. Кризата за нападатели дойде, след като Каранга предпочете да играе в Китай за доста повече пари,отколкото му бяха давани в България. Така на тази позиция в отбора на Нестор Ел Маестро остана единствено младокът Тонислав Йорданов, който бе титуляр в контролите, но в първия официален мач от сезона срещу латвийския Рига остана на резервната скамейка.

Пред повече от 10 000 натъпкани в секторите „А" и „В" запалянковци „червените тръгнаха с 1:0 в предварителния кръг на Лига Европа. 

 

„Тема спорт”: Тиам гори и за реванша с Вадуц

 

Треньорът на Левски Делио Роси получи лоши новини вчера. След направените му прегледи стана ясно, че травмата на сенегалеца Кали Тиам е по-сериозна от очакваното и той няма да бъде на линия за реванша срещу Вадуц от първия квалификационен кръг на Лига Европа. 24-годишният дефанзивен халф се контузи непосредствено преди двубоя с носителя на Купата на Лихтенщайн на стадион "Райнпарк". Той получи мускулно разтежение по време загрявката. Сакатлъкът е станал при нанасянето на удар по топката от страна на играча. Тиам бе гласен за титуляр в срещата, но я пропусна. Вместо него мача започна французинът Антони Белмонт. 22-годишният халф обаче тотално разочарова и бе от най-слабите на терена. Въпреки невзрачното си представяне на Делио Роси ще му се наложи да го ползва и във вторник на „Герена". Причината е, че няма шанс Филипе Нашименто да е готов за сблъсъка. Португалецът лекува контузия още от края на миналия сезон. Така опциите пред италианския тренъор са ограничени, тъй като през лятото клубът не успя да задържи словака Роман Прохазка, а реши да не предлага договор на Васил Панайотов. Прекратен бе контрактът и на румънеца Нелуц Рошу. Така както Левски имаше излишък на играчи в тази зона, сега изпитва недостиг...

Добрата новина за треньорския щаб е, че травмата на плеймейкъра Дабиде Мариани не е сериозна. Швейцарецът, който пристигна през лятото като свободен агент, дебютира за Левски срещу Вадуц. Той напусна в края на мача с контузия, но се оказа, че е получил само схващане. Така се очаква във вторник зад Мариани отново да играят Антони Белмонт и Жорди Гомес. Другият вариант пред Роси е да пусне юношата Илия Юруков, но той надали ще прибегне до него с оглед на факта, че сините се изложиха в първия мач и сега задължително трябва да гонят победа с 2 гола разлика, за да продължат във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

 

„Тема спорт”: Хайдук праща човек на реванша Славия - Илвес

 

Бъдещият съперник на Славия във втория квалификационен кръг за Лига Европа Хайдук Сплит ще прати свой човек на реванша с Илвес в София. Двубоят е на 19 юли (четвъртък) от 19:00 часа. Както е известно, победителят от сблъсъка между белите и финландците ще срещне хърватския гранд, който пропусна първия тур. Очаква се на "Васил Левски" да бъде главният скаут на Хайдук. От клуба от Сплит са решили да гледат на живо само реванша в София, като са пропуснали двубоя с Хелзинки. Очаква се до дни да стане ясно и коя телевизия ще излъчва срещата. Фаворит е Диема спорт, като опция е и БНТ. На срещата на "Васил Левски" се очаква сериозно мениджърско присъствие от чужбина.

 

„Тема спорт”: Швиерчок ще води атаката на Лудогорец в Белфаст

 

Главният мениджьр на Лудогорец Пауло Аутуори ще направи сериозни промени по състава за реванша с Крусейдърс от първия квалификационен кръг за Шампионската лига. Двубоят в Белфаст е във вторник от 22:00 часа. Орлите размазаха съперника със 7:0 у дома и ще използват втория двубой за контрола. Почти сигурно Аутуори ще повери атаката на Якуб Швиерчок. Той остана резерва на Клаудиу Кешеру за срещата в Разград. Полякът се появи на терена в 68-ата минута и малко по-късно реализира хеттрик. Бразилският треньор е останал впечатлен от ефективността на Швиерчок. Не е изключено в определен момент от мача да се изпробва и схема с двамата в атака - Якуб и Кешеру. Възможен е и дебют на левия бек Антон Недялков. Титуляр почти сигурно ще е и Лукас Саша. 

В същото време стана ясно, че Диема спорт няма да излъчва реванша в Белфаст. Двубоят започва в 22:0 часа и с оглед липсата на интрига от медията са отказали да преговарят за правата. Първият мач бе предаван пряко по Диема спорт 2. Сега обаче срещата от Северна Ирландия най-вероятно ще остане на тъмно.

 

Реал Мадрид подаде жалба срещу рефера

Съдията не обърна внимание на обидите към Винисиус на мача с Осасуна

Контузиите започват да връхлитат Левски

Вижте подробности

Играчи от САЩ на проби в клуб от Втора лига

Вижте подробности

Славия загуби основен защитник преди Левски

Вижте подробности

Вратар на Локо Сф в Германия

Вижте подробности

От „Герена“ ще следят изкъсо набелязан до края на сезона

Вижте подробности

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Илиан Илиев беше избран за Треньор на годината (ВИДЕО)

Националният селекционер и наставник на Черно море победи Георги Дерменджиев и Ивайло Петев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки