Стефан Генов: ЦСКА ще е по-силен през новия сезон

В състава беше добавена дълбочина, каквато ни липсваше преди, допълни спецът

Стефан Генов: ЦСКА ще е по-силен през новия сезон
Доскорошният помощник-треньор на ЦСКА Стефан Генов говори пред "Тема спорт" във връзка с реванша срещу Рига. Той засегна и лятната селекция на тима. Генов беше канен от латвийския тим за наставник по-рано през лятото, но е отхвърлил предложението. 62-годишният специалист беше помощник на Стамен Белчев на "Армията" от началото на 2017-а до края на престоя на хасковлията на 1 май 2018 г. Преди това Генов бе начело на Пирин Бл, а е работил в още редица клубове, като най-ярки са престоите му най-вече в Локомотив Пд и Черно море.
 
- Г-н Генов, какво очаквате от реванша между ЦСКА и Рига?
 
- Няма да е леко за ЦСКА, разбира се. Рига е много здрав физически отбор, силен е при статични положения, но класата на нашия тим е очевидна и смятам, че ще ни е малко по-лесно в реванша. Латвийците няма как да играят така затворено, както в първия двубой, защото резултатът е негативен за тях. Много важно е, че ЦСКА запази вратата си суха и това дава солидно предимство във втората среща. Да го кажем така - реваншът няма да е пo-труден от двубоя в София. А ако Десподов играе, мисля, че без проблеми ЦСКА ще си вземе мача. Той би бил от голяма полза с бързината и остротата си. Ще може да атакува ефективно срещу Рига, които ще са пo-отворени и ще оставят повече пространства. Въпреки това латвийците очаквам отново да са разумни, все пак треньорът им Скрипник е опитен специалист. Но класата на ЦСКА е видимо по-голяма и не мисля, че ще има някакви проблеми да продължи в следващата фаза. Очаквам и футболистите да са по-спокойни в реванша. В първата среща имаше напрежение с оглед на това, че двубоят бе пред собствена публика и мачът бе първи за сезона, но сега ще е по-различно.
 
- Какви са впечатленията ви от играта на ЦСКА? Виждате ли вече някакви по-съществени промени спрямо миналия сезон и съвместния ви престой със Стамен Белчев?
 
- На първо време още не може да се каже нищо категорично. А и срещите в евротурнирите са съвсем различни, от шампионатните, така че тепърва ще видим какво е лицето на ЦСКА. Отборът игра на сигурно в първата среща. Вратарят Черниаускас също имаше своята роля, като направи две ключови спасявания. При всички положения с тази селекция отборът ще изглежда по друг начин този сезон. Поне това издават първите ми впечатления от мачовете, както и информацията, която имам. Като гледам футболистите, които са привлечени, смятам, че отборът ще е още по-силен.
 
- Като че ли беше добавена повече дълбочина?
 
- Това е задължително условие. Когато имаш големи цели, трябва да имаш голяма дълбочина. На нас това ни липсваше през миналия сезон, но сега виждаме, че се привлякоха футболисти по доста позиции, а и попълненията изглеждат доста качествени.
 
- Докъде смятате, че може да стигне ЦСКА в Европа този сезон?
 
- Аз се надявам да стигне до груповата фаза. Не бива обаче да се правят трагедии и при по-ранно отпадане. Трябва да сме разумни и последователни в преследването на една цел, както и да сме реалисти. Нищо страшно няма. Колкото по-спокойни са футболистите, толкова по-далеч ще стигне отборът.
 
- A kak виждате шансовете на ЦСКА в първенството?
 
- Несъмнено са високи. Тепърва ще видим на какво е способен ЦСКА, но целите са ясни на всички. 
 
- Какво можете да кажете за Рига? Те ви бяха поканили за треньор преди малко повече от месец...
 
- Да, така беше. От това, което имах като предварителна информация, знаех, че отборът е нов, солидно променен в последните месеци. Безспорно имат сериозни амбиции, но в организационно отношение може много да се желае. Там им е слабото място. Имат доста пропуски още. Може да се каже, че тепърва градят сериозен отбор. Ръководството се надява, че с новия треньор нещата ще се подобрят значително. Привличането на Виктор Скрипник, който до неотдавна работеше в Бундеслигата, издава сериозните амбиции на отбора. Това е клуб с финансови възможности и очаквам да има добро бъдеще.
 
- Какво се случва около вас?
 
- Засега изчаквам, няма конкретни оферти, пък и българските клубове си имат треньори. За чужбина на този етап няма някакви варианти. Предстои да видим какво ще се случи и какво ще изскочи в хода на сезона.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки