ЦСКА започва в елита срещу енигмата Локо Пд

„Червените“ ще мислят за Адмира, гостите само с 4 от деветте си летни попълнения

ЦСКА започва в елита срещу енигмата Локо Пд

ЦСКА стартира участието си в Първа лига днес от 20:45 часа на "Армията" срещу Локо Пд.

Домакините са амбицирани бързо да забравят слабата си игра в реванша с Рига за Лига Европа и промъкването през иглени уши във втория кръг на турнира.

Червените ще опитат да стартират по ноти в първенството в дебютната шампионатна среща на треньора им Нестор Ел Маестро.

Върху 35-годишния наставник лежат очакванията начело на ЦСКА да сложи край на хегемонията на Лудогорец.

Около състава на червените има доста въпросителни, които правят отбора непредвидим. 11-те със сигурност ще са с мисъл за следващия евромач - с Адмира Вакер в четвъртък на "Армията".

За кратко време си пролича, че Ел Маестро е треньор, който може да поднесе изненада с избора на титуляри, а и той има възможности за вариации, най-вече в защита и средата на терена. Насреща обаче излиза напълно енигматичен отбор - Локо Пд.

Смърфовете привлякоха почти цял състав нови, а треньорът Бруно Акрапович изпробва много различни варианти в контролите. За капак на "Лаута" имат документални проблеми с 4-ма от новите, както и двама наказани футболисти от миналия сезон.

Много е възможно днес Ел Маестро да пусне Стивън Перейра като десен бек, а Секулич като централен защитник до Чорбаджийски с поглед към мача с Адмира в четвъртък.

Не е изключено ЦСКА да играе именно в такава конфигурация срещу австрийците предвид наказанието, което се очаква да бъде наложено на Бодуров за червения му картон след края на реванша с Рига.

Има и друга алтернатива - Гълъбов да стартира в центъра, а от състава може да отпадне Секулич, който игра слабо в Латвия.

В средата на терена пък вероятно ще започне Бикел, като той със сигурност ще е титуляр и срещу Адмира заради наказанията на Малинов и Тиаго. За негов партньор в средата на терена днес ще се избира между Малинов и Антов, а Пинто може да остане резерва.

Ел Маестро се колебае как да процедира с Мауридес. Бразилецът не е на сто процента готов, тъй като му липсва практика. 

Въпреки това има голяма вероятност той да е титуляр и да изкара поне 60 минути на терена. Алтернатива за върха на атаката е Тиаго, докато 19-годишният Тонислав Йорданов изглежда с минимални шансове да попадне сред стартовите 11.

Двама от ЦСКА са с наказания от миналия сезон и пропускат двубоя с Локо Пд - Десподов и десният бек Стойчо Атанасов, който има и травма. 

Енрике пък счупи ключица и ще е извън игра около два месеца. Така по крилата днес ще атакуват Джеси и Жоржиньо, които вероятно ще си разменят местата в хода на мача. ЦСКА ще остане без флангови нападатели на пейката.

Основният проблем пред Локо Пд пък е ситуацията с жълтите карти на 4-ма от новите - в клуба още не са получили международните сертификати на тарана Димитър Илиев, левия бек Томашевич, крилото Посикнкович и централния защитник Масоеро.

Те почти сигурно отпадат от сметките за ЦСКА, освен ако документът не пристигне в последния момент, пише "Тема спорт". 

С наказания от миналия сезон пък са крилото Симеон Райков и централният нападател Анте Аралица. 

Друг нов бранител - Милош Петрович, вече има картотека, но е останал извън групата, тъй като не е водил пълноценна подготовка. 

В състава вече има цели 5 играчи с паспорти извън ЕС - Езе, Абдулахи, Петрович, Умарбаев и Джалилов, и двама от тях ще трябва да остават извън 18-те за двубоите. 

Срещу ЦСКА отпадат Петрович и Абдулахи, който също не бе пълноценен в подготовката.

Така само 4 от 9-те нови попълнения са сигурни за мача на "Армията", а те са и с доста големи шансове да са титуляри - вратарят Луков, централният защитник Искендер Джалилов, десният бек Георги Кременлиев (син на Емил Кременлиев) и крилото Карагарен, който ще носи и капитанската лента.

Заради многото проблеми в състава с Локо за София заминаха 4-ма юноши от школата - Васил Иванов, Октай Юсеин, Петър Шопов и Илиян Томов.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки