Сензациите в пресата: В Австрия посочиха Адмира за фаворит срещу ЦСКА в София

Фенове на Милан запазиха два блока за мача в чест на Гунди, Локо Пд прибра халф на Левски

Сензациите в пресата: В Австрия посочиха Адмира за фаворит срещу ЦСКА в София

Най-интересните теми в пресата у нас днес, 26 юли:

 

„Тема спорт”: В Австрия посочиха Адмира за фаворит срещу ЦСКА в София

 

Австрийският спортен сайт Abseits.at направи подробен анализ на ЦСКА преди двубоя на "Армията" днес. Колегите от Централна Европа не са съгласни с мнението на треньора на Адмира - Ернст Баумайстер, който определи своя отбор като аутсайдер. Според Abseits многото кадрови проблеми при червените накланят везните в полза на Адмира. Заглавието на статията е: "Пълна кадрова лудост в ЦСКА", а автор е главният редактор на сайта Даниел Мандл. Той отбелязва продажбата на Каранга и покупката на Мауридес, припомнена е и драматичната битка с Рига.

"В ЦСКА ги боли най-вече от наказанието на Малинов, който, забележете, си изкара червен картон след края на реванша с Рига. Неговите пасове са метроном в средата на терена. Той вероятно е най-добрият халф в отбора, а наскоро бе свързван с трансфер в Аустрия Виена. Тиаго пък може да те попари много лошо със своите далечни удари, бърза мисъл, добър поглед и усет към събитията на терена. Той е наказан за първата среща, но в реванша ще е на линия и е повод за притеснение. Жоржиньо е най-опасният и остър футболист на ЦСКА. Каранга пък е с класа над новия нападател на червените Мауридес, тъй като той тренира с ЦСКА от около две седмици, липсва му добра физическа подготовка и още не е достигнал пика във формата си. Адмира трябва да се пази от играта му с глава, но не е толкова голяма заплаха, каквато бе Каранга", пишат от Alberts.

"ЦСКА може да се окаже с по-млад състав дори от Адмира. Очаква се средната възраст на армейците да е около 23 години. Половината основни футболисти ги няма, като те едва ли ще са на линия и за реванша. Така че треньорът Ел Маестро на практика трябва да сглоби друг състав и да търси нови решения с играчи, на които им липсва опит, не са в добра форма или пък са използвани по-рядко. Според нас Адмира е фаворитът в София", допълват австрийците.

 

„Тема спорт”: Фенове на Милан запазиха два блока за мача в чест на Гунди

 

Фенове на Милан запазиха два блока от сектор Г на националния стадион за двубоя между росонерите и Левски в чест на 75-ата годишнина от рождението на Георги Аспарухов. Мачът между двата отбора ще се проведе на 11 август от 19:43 часа. Така анонсираха от ръководството на Левски и фирмата организатор. От фен клуба на италианския гранд вече са резервирали солидно количество билети за реванша.

"Лятото е в разгара си, но за епичното "гостуване" на фен клуб Милан България в Разград за двубоя Лудогорец - Милан през февруари все още се носят легенди... Съдбата обаче отново намигна на всички червено-черни сърца в родината ни и ще ни предостави възможността да наблюдаваме отново на живо момчетата на Рино Гатузо! Досещате се за какво става въпрос... Датата е 11 август, мястото - Националният стадион "Васил Левски", началният час - 19:43 ч., а събитието - приятелският мач Левски - Милан, наречен "75 години Георги Аспарухов" и посветен на годишнината от рождението на Гунди. За да продължим традицията и идеята, че ФКМБ е едно голямо червено-черно семейство, можем с удоволствие да ви поканим да гледаме тази среща заедно в сектор Г, блокове 43 и 44", се казва в съобщение на миланистите.

 

„Меридиан мач”: Локо Пд прибра халф на Левски

 

Селекцията в Локо (Пд) не спира и от клуба са готови да вдигнат още повече класата на отбора, за да го изведат на позиция не само в Топ 6, но и в битката за място в Лига Европа. От вчера с „черно-белите" тренира доскорошният халф на Левски Георги Янев. Един от най-големите таланти в „синята" школа в последните години разтрогна по взаимно съгласие в началото на лятото. Титулярът в националния отбор до 19 години, който миналото лято участва на европейското първенство в Грузия, изкара по-голямата част от лятната подготовка със Славия, но в крайна сметка не се разбра с „белите". В Локо (Пд) той ще тренира до края на седмицата, след което треньорът Бруно Акрапович ще се произнесе дали да му бъде предложен договор. След първите две занимания обаче босненецът е дал добра оценка за 20-годишния футболист. Той е харесван и от спортния директор Чавдар Цветков, а и от от почетния президент Христо Бонев, както и от изпълнителния директор Кузман Маринков. Самият Христо Крушарски потвърди, че последните двама са в основата на неговото идване на „Лаута". Янев е отлична опция за халфовата линия, където може да играе, както пред защитата, така и изнесен по-напред. През миналия сезон той се готвеше с Левски, а след идването на Делио Роси игра силно в контрола с Локо (Сф), но от „Герена" решиха да го преотстъпят. През есента на 2017 г. Янев бе в Струмска слава, а през пролетта в Ботев (Враца).

 

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен (ВИДЕО)

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави (ВИДЕО)

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Николай Костов обяви кой ще пази срещу ЦСКА

Вратарят няма право на грешки, допълни треньорът

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки