Берое ще мие срама от Разград

Александър Томаш с най-доброто cpeщу Лудогорец, Аутуори излиза с резервите

Берое ще мие срама от Разград
Берое започна сезона с равенство срещу Славия (1:1) в София, като дори можеше и да загуби.
 
Сега на заралии предстои още по-тежко изпитание - домакинство на шампиона Лудогорец - днес от 20:45 часа. Зелено-белите ще излязат с една-единствена мисъл - да измият срама от тежката загуба от съперника с 0:7 през април в Разград.
 
В края на миналия сезон Берое вече имаше възможност да направи това, като завърши 1:1 у дома с орлите. Мачът обаче бе без особено значение. В предпоследния кръг Лудогорец вече бе шампион, а старозагорци нямаше как да се преборят за третото място.
 
Днес обаче залогът е много по-голям, защото Берое заяви сериозни амбиции, а ако не спечели и сега ще удари сериозно по тях. През миналия сезон Александър Томаш взе само точка от Лудогорец в четирите шампионатни мача. За нея вече стана дума в какъв двубой бе извоювана. В останалите три срещи Берое не успя дори да вкара и бе с 0:10 голова разлика. Отделно, момчетата на Томаш отпаднаха от Лудогорец на 1/8-финалите за купата след дузпи.
 
Сега пред младия специалист няма да има никакви извинения, тъй като беройци ще излязат с най-доброто. Наказанието на капитана Mapтин Райнов от миналия сезон изтече и той ще застане в средата на терена до Иван Минчев. Отдясно на отбраната се завръща Иван Бандаловски. Той е възстановен от травмата си и ще играе вместо Милен Желев. Отляво на ариергарда ще действа Матеус Леони. Двойка централни бранители ще образуват Камен Хаджиев и новото попълнение Ерол Алкан. Атаката ще води Мартин Камбуров. От втора позиция ще му помага Борислав Цонев. По фланговете ще оперират Меска и Рубен Бригидо.
 
В същото време главният мениджър Пауло Аутуори ще направи доста промени по състава с оглед тежкия реванш с Видеотон в сряда. Орлите не успяха да победят унгарците у дома - 0:0, и сега ще трябва да хвърлят повече сили при гостуването си. Затова бразилецът е решил да съхрани някои от титулярите.
 
Така левият краен защитник Антон Недялков най-вероятно ще дебютира за Лудогорец в елита. Той вече е напълно готов за игра след периода на възстановяване от контузия и адаптация при разградчани. Бранителят влезе като резерва в реванша с Крусейдърс. Не е изключено като десен бек да видим и Цветомир Панов, както и Георги Терзиев като партньор на Форстър в центъра на ариергарда.
 
На вратата ще е Браун. В средата на терена първи минути този сезон ще получи и полският национал Яцек Горалски. Атаката ще води сънародникът му Якуб Швиерчок. От началото на кампанията Лудогорец вече записа 5 мача, включително сблъсъка за Суперкупата със Славия, като в тях не допусна нито един гол - 450 минути. Последната загуба на орлите като гост у нас в елита бе на 30 ноември миналата година - 1:2 срещу другия старозагорски тим - Верея.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки