Гочето: Десподов и Мауридес са най-важните фигури в ЦСКА, а Джеси е третият ключов играч

Треньорът направи отбора по-интересен и разнообразен, допълни спецът

Гочето: Десподов и Мауридес са най-важните фигури в ЦСКА, а Джеси е третият ключов играч
Георги Василев направи своя анализ след мача на ЦСКА с Адмира Вакер, завършил с убедителна победа за червените. Гочето заяви, че отбора вече има съвсем друго лице и за това е „виновен” треньора Нестор ел Маестро.
 
"Изгледах мача на ЦСКА срещу Адмира не само с интерес, но и с удоволствие от представянето на родния тим. Преди срещата имах някои резерви, но ЦСКА направи много приличен мач. Не мисля, че е необходимо да се изхвърляме прекалено много с оценките, тъй като не знаем какво е реалното състояние на Адмира и доколко този отбор може да е някакво мерило.
 
Без значение от това обаче, ЦСКА изигра мач, който напълно отговаря на класата на клуба като име и традиции. Най-силно впечатление безспорно направи доста интересното нападение на отбора. Понравиха ми се Джеси, Десподов и Мауридес. Новият нападател изобщо не си губи времето на терена в излишни неща, действа много рационално, поема ангажименти и в защита, търси топката. Стартовите 11 бяха добре сглобени въпреки многото кадрови проблеми. Може би в защита на моменти имаше някои колебания, но това го отдавам на факта, че липсваше важен човек и лидер в лицето на Бодуров.
 
Друго, което забелязвам в играта на ЦСКА, е поведението, след като се загуби топката - отборът много бързо успява да реагира и да неутрализира атаката на съперника. В крайна сметка мачът започна и свърши в рамките на 15-20 минути през първото полувреме, но това е нормално за отбор, който знае какво иска и владее ситуацията. Без да се търсят големи рискове, ЦСКА взе своето и постигна отличен резултат преди реванша.
 
Виновникът за силното представяне, разбира се, е треньорът. Като правя сравнение с миналия сезон, сега ЦСКА действа доста по-интересно и разнообразно в атака. А изпълнителите са приятни за гледане, защото виждаме скорост, индивидуална техника, избиране на различни позиции. Двете най-важни фигури са Десподов и Мауридес, но Джеси се оформя като третия ключов човек. Не само това, но ЦСКА има и достатъчно силни опции от пейката.
 
Атаката на отбора придобива още по-добро лице, защото не се губи време, търсят се бързи подавания и се използват пространствата. През миналия сезон се знаеше - ако Каранга и Десподов нямат ден, и ЦСКА няма идеи в атака. Но сега е по-различно, което говори, че е направен необходимият подбор на нови футболисти, които да засилят конкуренцията. Отново обаче ще отчета, че не съм убеден дали Адмира е достатъчно добър отбор, за да даваме оценки спрямо него. Срещу Локо Пловдив отборът направи много силно второ полувреме, а сега изигра на доста високо ниво първото.
 
Що се отнася до реванша в Австрия, смятам, че ЦСКА няма да го загуби, а на фона на играта от първия мач очаквам да спечели още веднъж. ЦСКА винаги е носил един специфичен корен и евротрадиция и го доказа за пореден път. Евромаята, която има този клуб, се усети в пълната си степен. Отборът показа много по-различно лице спрямо двубоите с Рига. В Латвия оцеля с характер, но сега се справи със силна игра.
 
Както каза и треньорът - вече може да се мисли и за третия кръг и Копенхаген. Датчаните са лесно разгадаем отбор и мисля, че ЦСКА има съвсем нелоши шансове да ги преодолее. На "Армията" вече разполагат с доста по-вариативен и конкурентен състав, който дава сериозни надежди за бъдещето".

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки