Безобразна игра, безобразен съдия и Лудогорец е АУТуори! (ВИДЕО)

Разградчани отиват в Лига Европа след мощна издънка в Унгария

Безобразна игра, безобразен съдия и Лудогорец е АУТуори! (ВИДЕО)

Лудогорец напусна безславно турнира Шампионска лига, след като бе отстранен от унгарския МОЛ Види във втория квалификационен кръг с общ резултат 0:1. Първият двубой завърши 0:0, а днес разградчани понесоха поражение с 0:1. Така "орлите" продължават в Лига Европа. Днешният сблъсък бе изпълнен с много напрежение, единоборства и нарушения, а Върджил Мисиджан бе изгонен след втори жълт картон, който бе даден за симулация. Холандецът падна в наказателното поле след сблъсък с противников футболист, но съдията реши, че футболистът е симулирал и показа втори картон в 40-ата минута. Пет по-късно Хаджич вкара единствения гол в мача, който се оказа достатъчен за МОЛ Види. Унгарците ще срещнат победителя от двубоя Малмьо - Клуж, докато Лудогорец ще играе в Лига Европа срещу победителя от Жрински Мостар - Валета.

Първото полувреме започна добре за разградчани, които потърсиха гола още с първия съдийски сигнал, организирайки няколко добри атаки. В 5-ата минута Вандерсон организира бърза контраатака, потърси включилия се Мисиджан, който загуби лесно единоборството с Фиола.

Постепенно Види изравни играта и на свой ред потърси попадение, а след грешка на Дяков можеше да се стигне до проблеми за Ренан, но Ковач шутира неточно.

Марселиньо се сблъска с Лоик Него и бе ударен в гърдите от футболиста на унгарците, което сякаш му повлия на играта през останалата част от полувремето.

Швиерчок опита директен обстрел от фаул в 38-ата, но нямаше нужната точност и прати встрани от целта.

В 39-ата минута Върджил Мисиджан сякаш се подхлъзна в наказателното поле, реферът видя в това симулация за дузпа и показа жълт картон. Това беше втори за футболиста на Лудогорец и гостите останаха с човек по-малко в края на първата част.

В 42-ата Лоик Него отправи удар от малък ъгъл, но Ренан бе добре позициониран и отби в корнер. При центрирането стражът отби и удар на Стопира. В края на редовните минути домакините поведоха. При центриране отляво Стопира отклони за Хаджич, който с глава насочи в мрежата, а Козмин Моци не успя да избие от голлинията.

С човек по-малко Лудогорец трябваше да се брани много по-често след почивката. Още в 47-ата минута домакините имаха шанс да удвоят, но голмайсторът Хаджич стреля неточно.

В игра за „орлите” влезе Горалски, който отправи силен удар в 54-ата, но над целта.

Българският тим трудно създаваше опасности пред вратата на Ковачик,  а в 77-ата минута единствено отличната намеса на Ренан запази гостите в мача. Хусти бе оставен непокрит, последва удар, който Ренан успя да парира с една ръка.

Влезлият като резерва Жоао Пауло можеше да се превърне в герой за своя тим в 82-ата, но след негов удар от фаул топката срещна напречната греда.

В добавеното време Лоик Него бе изведен сам срещу Ренан, пусна топката между краката на вратаря, но ударът бе лек и неточен и извади в аут. Финалният щурм на „орлите” не доведе до нищо и Лудогорец отпадна във втория кръг на Шампионска лига.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки