Сензациите в пресата: ЦСКА близо до още един полузащитник

Европейски клуб с оферта за Натанаел

Сензациите в пресата: ЦСКА близо до още един полузащитник

Най-интересните теми от българския печат днес, 2 август:

 

„24 часа”: ЦСКА близо и до още един полузащитник

 

ЦСКА е много близо до подпис и с опитен атакуващ полузащитник. Очаква се той да бъде представен в близките дни. Имало да се уточняват съвсем малко подробности около преминаването му. Халфът е с европейски паспорт и няма да заема място за чужденец.

На тренировката във вторник пък за първи път се появи и новото попълнение Евандрр да Силва, който бе закупен от Коритиба като вариант за заместник на Мауридес, ако нападателят бъде наказан или контузен. Той трябва да бъде картотекиран и дори да е на разположение на Нестор Ел Маестро още за домакинството на Дунав в неделя.

С привличането на халфа селекцията на ЦСКА за новото първенство вероятно ще приключи, като ще се чака единствено ако има нещо качествено на пазара. Трансферният период в България приключва на 7 септември, когато редовния сезон на елита почти ще бъде преполовен.

 

„Меридиан мач”: Европейски клуб с оферта за Натанаел

 

В офисите на Лудогорец е дошла оферта за левия бранител на тима Натанаел Пимиента. Тя е от западноевропейски клуб, чието име се пази в тайна и е на стойност около 2 млн. евро. Все още не е известно дали въпросното предложение ще бъде прието. Факт е, че заради привличането на национала Антон Недялков раздялата за толкова добри пари с Натанаел няма да е фатална. Той дойде в Разград през 2015 г., малко след краха с Милсами и от тогава се наложи като твърд титуляр при всички треньори. Той записа над 80 мача във всички турнири и има гол от фаул на не кой да е, а на ПСЖ. 27-годишният футболист бе силно желан навън точно преди година. Тогава обаче бразилецът подписа нов договор с Лудогорец.  Говори се, че той е бил близо до трансфер в португалския гранд Спортинг Лисабон. Тепърва ще има развитие по този казус. Иначе в Лудогорец са показали нагледно, че знаят как да продават защитници. Жуниор Кайсара отиде в Шалке срещу 6 млн. евро, Хосе Паломино премина в Аталанта срещу 4 млн. евро, а само преди месец Игор Пластун бе купен от Гент за 3 млн. евро.

 

„Тема спорт”: Ботев Пловдив остана само с един вратар

 

Нов проблем се стовари на главата на старши треньора на Ботев Пловдив Николай Киров-Белия дни преди мача с Етър. Срещата с отбора на Краси Балъков е в петък от 18:30 часа в Коматево, а канарчетата останаха само с един вратар. Мартин Димитров - Китаеца е с контузия в глезена и от няколко дни не тренира с отбора. Вчера преждевременно заниманието напусна и Иван Чворович, който почувства силни болки в кръста. Така на разположение на Белия остана само Кайзер. Той бе титуляр и в първите два мача с Левски и Септември Сф. Централният защитник Димитър Пиргов, който бе готов за болярите, отново е почувствал болки. Под въпрос за мача с Етър е и Васил Шопов.

 

„Тема спорт”: Сашо Ангелов взе Джалилов, Иво Харизанов напусна

 

Старши треньорът на Ботев Враца Сашо Ангелов прибра изгонения преди дни от Локо Пловдив краен защитник Искендар Джалилов. Таджикистанецът подписа с черно-белите това лято, но след загубата у дома с 2:4 от Славия в неделя бе изритан от собственика Христо Крушарски. Наставникът на врачани обаче реагира бързо и веднага взе бранителя.

Врачани се разделиха с друг защитник Иво Харизанов. 27-годишният футболист напуска тима след 35 мача. През миналия сезон спечели промоция за елита, но вчера двете страни разтрогнаха по взаимно съгласие.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки