Мениджър: За качествен играч няма срокове

Когато трансферният прозорец е отворен, теченията могат да бъдат разнородни, убеден е Петьо Костадинов

Мениджър: За качествен играч няма срокове
„Това, че селекциите на водещите отбори продължават, след като сезонът е започнал, само по себе си не е проблем.
 
Прави се на много места по света. Ако играчите, които се взимат, са качествени, те са добре дошли по всяко време”, заяви футболният мениджър Петьо Костадинов пред „Меридиан мач”. 
 
„А и се дава възможност да се получи по-ясна представа, от какво имаш нужда. Ако нещата за момента не се получават както клубовете са си планирали, защо да не реагират навреме, още преди прозорецът да е затворил. Когато прозорецът е отворен - теченията могат да бъдат разнородни. В случая е хубаво, че и Левски, и Лудогорец взимат национали. Аз познавам манталитета на хората от прибалтийските държави и знам, че са добри войници и е сигурно, че като вземеш такива ще воюват и на терена.
 
За да се каже точно дали това, което правят клубовете, е правилно или не - трябва да се направи един спокоен прочит на техния бизнесплан. Ако човекът, който взимат, им пасва идеално в него, тогава всичко е наред. Лошото е, че в България все още много хора не мислят за футбола като за бизнес, а си представят клубовете като нещо, което непрекъснато трябва да се захранва с парите на един човек. Това няма как да стане, а и финансовият феърплей не го позволява.
 
За съжаление, откакто клубовете станаха акционерни дружества, много от хората, които оглавяват тези дружества, са футболно некомпетентни. Клубовете, които имат претенции да са флагмани в българския футбол, трябва да обърнат по-сериозно внимание върху създаването на собствени кадри. А твърдя, че в България все още се раждат много таланти. Аз работя най-вече по изходящи от България трансфери и в това отношение най-добре се справя Славия.
 
Федерико Македа досега играеше в Новара - клуб, с който аз работя, но ми е трудно да прогнозирам дали той може да свърши работа на ЦСКА. Играл е в Юнайтед, играл е в Италия, но не знам как ще пасне в среда като нашата, където играта е по-статична и ленива.
 
Ето Сержиньо Грийн в Левски навремето беше брилянтен играч и лично съм му казвал, че човек като него е един огромен комплимент за българското първенство. Гарра Дембеле също беше голям футболист, но пък имаше социокултурни проблеми, хващаха го пиян да кара...Такива като Габриел Обертан идват в България да си възродят кариерите.
 
Има и друг тип. Такива като Седрик Бардон, който във Франция не е и средно ниво, но дойде тук, имаше извънредно голяма култура, подходи с уважение към страната и клуба, който го взе, и постигна много.
 
Примерите, които ви давам, подсказват, че има различни варианти за чужденците, които се вземат. Ако дойде тук, държи се високомерно, а и пречи на развитието на млади българи - няма никакъв смисъл. Ако е класен и помага, винаги е добре дошъл и няма никакво значение, че сезонът е почнал отдавна”, завърши мениджърът.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки