Левски ще брани върха в Търново

Стоянович с две въпросителни за състава, Балъков ще дебне на контри

Левски ще брани върха в Търново
Днес от 18:45 часа Етър приема Левски в двубой от 6-ия кръг на Първа лига. Настроението в двата отбора е различно. Болярите са неубедителни от началото на кампанията и се намират в дъното на класирането.
 
При сините пък сякаш има наченки на ренесанс и след мрачната ера на Делио Роси и със Славиша Стоянович се изкачиха на първо място в класирането. Левски е без грешка под ръководството на сърбина със словенски паспорт.
 
Тимът спечели двете си гостувания с новия треньор - 2:0 над Ботев Враца в Монтана и 2:1 над Дунав. Предстоящото препятствие обаче е с по-голяма трудност. И се очаква да се играе на пълен стадион.
 
Очаква се треньорът на домакините Красимир Балъков да заложи на контри. Отборът се справя добре в домакинствата си - непобеден е от пролетта, като за последно загуби на "Ивайло" от шампиона Лудогорец. В миналия кръг излезе срещу Ботев Враца (0:2). Балъков използва доста офанзивна единайсеторка, в която бяха Жилсон Силва и Флорент Боджадж.
 
Сега обаче най-вероятно един от двамата централни нападатели ще остане на пейката за сметка на халфа Чавдар Ивайлов или на крилото Велко Батрович. Най-големите проблеми на главния мениджър на болярите са в отбрана. Той не може да използва централните защитници Венцислав Василев и Яни Пехливанов - двамата от доста време лекуват травми. Болен през седмицата бе Иван Скерлев. Ще се наложи обаче последният да стисне зъби и да излезе на терена редом до Артъом Артюнин. В полузащитата ще действат Георги Сърмов, Никола Колев и Румен Руменов, а по единия фланг ще атакува бившият нападател на столичани Даниел Младенов.
 
За Левски този мач е в графата "задължителни". Подобни двубои трябва да се печелят, за да може тимът да трупа самочувствие, което да го държи в борбата за титлата. Затова двубоят пред пълните трибуни на "Ивайло" ще бъде важен тест за Славиша Стоянович и възпитаниците му.
 
За първи път откакто треньорът подписа с Левски, той ще може да използва почти оптимален състав. Той взе във Велико Търново 20 души, като сред тях попадна крилото Паулиньо. През пролетта бразилецът бе най-острият играч на отбора - в 15 шампионатни мача вкара 8 гола. Той обаче не направи добра подготовка, защото бе преследван от травми. Още при първото си появяване на терена през кампанията - при 2:2 срещу Черно море на „Герена", той отново се контузи. Затова и почти сигурно той ще остане резерва.
 
На вратата на Левски ще е Полачек, а пред него ще действат Цветкович, Ейолфсон, Белаид и Горанов - Давид Яблонски все още лекува травма. Сигурни за халфовата линия са Кали Тиам и Давиде Мариани. Едната дилема около състава за Стоянович е кой да е третият полузащитник - Фелипе Нашименто или Станислав Иванов. Ако започне португалецът, то той ще е до Тиам, а Мариани ще действа зад централния нападател.
 
По фланговете ще са Габриел Обертан и Жерсон Кабрал - двамата са в най-добра форма в състава. Другата въпросителна пред треньора на Левски е кой да води атаката. С по-големи шансове да започне е Станислав Костов, въпреки че Буш е напълно възстановен.
 
Днес на "Ивайло" ще е интересно. През миналия сезон Левски успя да превземе крепостта на Етър с гол на Давид Яблонски. Ако сините искат радостта им от първото място в класирането да не е кратка, то отново ще трябва да намерят ключ към вратата на болярите и по възможност да опазят своята суха. В миналия двубой срещу Септември тимът рано си оплете кошницата. Целта е същата и сега. Това обаче едва ли ще им бъде позволено толкова лесно от надъханите боляри.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен (ВИДЕО)

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави (ВИДЕО)

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Николай Костов обяви кой ще пази срещу ЦСКА

Вратарят няма право на грешки, допълни треньорът

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки