Сензациите в пресата: Нов нападател в Левски до два дни

Акрапович взима млад таран

Сензациите в пресата: Нов нападател в Левски до два дни

Най-интересните теми от пресата у нас днес, 2 септември:

 

„Тема спорт”: Нов нападател в Левски до два дни

 

В началото на следващата седмица се очаква Левски да осъществи още един трансфер, с който селекцията да приключи. С привличането на левия бек Луи Нганиони в петък попълненията на „Герена" това лято са пет. Преди да парафират с французина за два сезона, сините взеха словашкия вратар Мартин Полачек, швейцарския плеймейкър Давиде Мариани и естонския халф Богдан Вашчук.

Остава Левски да се подсили с централен нападател. Така искането на треньора Славиша Стоянович относно селекцията ще бъде удовлетворено. За върха на атаката специалистът разполага със Станислав Костов, Серджиу Буш, Ривалдиньо и младоците Илия Димитров и Станислав Иванов. Нито един от последните трима не попадна в групата за снощния мач с Берое, въпреки че на лагер бяха взети 20 играчи.

Ривалдиньо постоянно се оплаква от контузии. Поради тази причина през този сезон той бе на терена само 1 минута - влезе като тактическа смяна при гостуването на Дунав (2:1) в Русе. Той пристигна на „Герена" в началото на 2018-а, като разтрогна договора си с Динамо Букурещ. Синът на бразилската легенда Ривалдо обаче не показа нещо кой знае какво. През пролетта бе на терена в 8 срещи, в които вкара един гол от дузпа. Левски вече има набелязан нападател, с когото са проведени преговори. Той е очакван утре или вдругиден на „Герена". Ако успее да премине медицинските прегледи, таранът ще подпише с клуба.

 

„Тема спорт”: Акрапович взима млад нападател

 

Треньорът на Локо Пд Бруно Акрапович разкри подробности за мача с Ботев Bp днес, продажбата на Михалевич във Видзев Лодз и вероятността да бъде привлечен още един нов играч.

"Предстои ни интересен двубой във Враца. Проучили сме добре Ботев и сме наясно, че са способен отбор, който може да изненада всеки. Загубата с 0:4 от Берое беше изненадваща. Имат си слабости и ще опитаме да се възползваме от тях. Същото обаче се отнася и за моя отбор. Трябва да работим по доста детайли, в които не сме на ниво. Срещу Черно море (0:2) съм доволен само от първите 20 минути, след това не показахме нашата игра. Това е едно от нещата, които трябва да променим, а и да имаме повече постоянство", каза Акрапович.

"Има немалко проблеми в състава за мача с Ботев. Елитон е контузен, а Симеон Райков също има оплаквания и двамата ще пропуснат срещата. Отделно и Банович е наказан, така че сме по-ограничени откъм опции", добави Акрапович.

"Михалевич се представяше на ниво в последно време и породи интерес. Решихме да не го спираме. Ще се справим без него, имаме доста играчи за върха на атаката - Митко Илиев, Аралица, а и Посинкович. Аралица специално не успя да навлезе в необходимата форма в началото на сезона. Той има нужда да играе по 90 минути и сега ще получи шанс. Не изключвам обаче да вземем още един млад нападател. Има такава вероятност и ще видим какво ще стане в следващите дни", каза още Акрапович.

 

„Меридиан мач”: На „Тича” поискаха ВАР

 

Феновете на Черно море се обединиха около мнението, че системата ВАР трябва да бъде приложена и в Първа лига. Това стана, след като в 57-ата мин. на мача с Витоша капитанът Георги Илиев вкара страхотен гол, който беше отменен заради несъществуваща засада. Това беше прието на нож от феновете на Черно море, които засипаха с обиди съдиите. Впоследствие „моряците" се обединиха от идеята, че трябва да има ВАР в България. Интересно е да се спомене, че бившият футболист на Черно море Матиа Курьор беше на мача с Витоша, за да се види с предишните си съотборници.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки