Сензациите в пресата: Левски преотстъпва футболисти

ЦСКА излезе в 3-дневна почивка

Сензациите в пресата: Левски преотстъпва футболисти

"Тема спорт": Част от младоците ще бъдат преотстъпени

 

Тази седмица ще бъде интензивна за Левски, въпреки че в началото й футболистите ще бъдат в почивка. Причината е, че до затварянето на трансферния прозорец на 6 септември в клуба се чакат нови играчи. Някои от младоците пък могат да бъдат преотстъпени.



" Разполагаме с много играчи - 26 полеви. Но ситуацията е такава, че на някои позиции имам недостиг на футболисти, а на други излишък. Ще видим какво ще правим с тези, които са ни екстра. Искам играчи на 2-3 позиции, не само на една. Но във всеки случай е по-добре да продължим с този състав до декември, отколкото да вземем някого и да допуснем грешка. Не желая да се купува играч само по кадри в интернет. Искам да познавам футболиста, когото ще вземем - да съм наясно с характера му, да проведа разговори с негови бивши треньори, да знам каква му е историята. И едва след това да мога да кажа: Ето, този е добър за Левски, а другият не става", заяви Стоянович.
 

"Тема спорт": ЦСКА излезе в 3-дневна почивка

 

Играчите на ЦСКА бяха пуснати в 3-дневна почивка от треньора Нестор Ел Маестро. Първото занимание в паузата за националните отбори ще е в сряда, 5 септември, в Панчарево. Наставникът на армейците ще разполага със скромна група през следващите две седмици. Цели 10 футболисти от представителния тим са с повиквателни - Бодуров, Чорбаджийски, Лясков, Малинов и Десподов при мъжете, Стойчо Атанасов при младежите, Антов при 19-годишните, както и чужденците Джеси в Гана, Секулич в Словакия и Перейра в Кабо Верде. Като прибавим към тях двамата дългосрочно контузени Жеферсон и Енрике се оказва, че групата на ЦСКА в момента е едва от 9 полеви футболисти и 3-ма вратари - Черниаускас, Стипица, Китанов, Дюлгеров, Гълъбов, Пинто, Бикел, Манолев, Жоржиньо, Тиаго, Мауридес и Евандро. В паузата ще се работи върху функционалното състояние на Жоржиньо и Манолев, които все още не са на 100% след изтърпени контузии.



Наличните футболисти се възползваха от паузата, като част от тях се прибраха в родината си. Тиаго, Мауридес и Евандро останаха в България заедно със своите съпруги. Дюлгеров пък вчера разпусна с езда в  компанията на приятелката си  - популярната поп певица Михаела Маринова.

 

"Тема спорт": Иса започва с Верея днес

 

Верея си връща нападателя Исмаил Иса. Днес роденият в Търговище таран ще стартира тренировки с отбора, разбра "Тема Спорт". Преди заниманието се очаква Иса да подпише и договора си с клуба след среща с президента Галин Михайлов.



29-годишният играч се завръща във Верея след малко повече от половин година. През миналата есен той пак бе част от заралии, като отбеляза 2 гола в 7 мача в елита. В началото на 2018-а Иса премина в Дунав Русе и там имаше солиден принос за оцеляването на отбора - 6 мача и 4 гола в Първа лига. Договорът му с драконите обаче изтече и шаранът не е пожелал да парафира нов. Той изобщо не стартира подготовка с русенци, като треньорът им Малин Орачев преди дни заяви:



"На Иса възлагахме много надежди, но той не се обади. Имахме уговорка с него да започне подготовка с нас и ако си намери отбор в чужбина, да си тръгне. След това започна да ни лъже, че ще дойде".



Иса изобщо не е водил лятна подготовка. Но Верея има сериозна нужда от централен нападател, така че привличането му не е голяма изненада. Той е играл за Светкавица, Хасково, Левски, Сливен, Локо Мз, Карабюкспор, Елазъгспор, Литекс, Шериф Тираспол, Берое и Дачия Кишинев.



Заралии ще се подсилят и с още един играч на върха на атаката - днес в града се очаква чужденец, който също ще проведе финални преговори с президента Михайлов. Очаква се Верея да обяви и името на новия си треньор на вратарите, след като Стоян Колев премина в Арда.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки