Федерер: Не можех да дишам, просто се радвах, че мачът приключи

За пръв път ми се случва такова нещо, не се справих с условията, допълни швейцарецът

Федерер: Не можех да дишам, просто се радвах, че мачът приключи
Горещото време в Ню Йорк е изиграло лоша шега на Роджър Федерер в мача му с Джон Милман, който световният номер 2 изненадващо загуби и отпадна от US Open.
 
Петкратният шампион отстъпи на австралиеца с 6:3, 5:7, 6:7(7), 6:7(3) във вечерната сесия на "Артър Аш Стейдиъм", като видимо имаше проблем с влажността на въздуха - 83 процента.
 
"Беше изключително горещо. Не можех да дишам, нямаше никаква циркулация на въздуха. По някаква причина просто не успях да се справя с условията тази вечер. Това е един от първите пъти, в които ми се случва подобно нещо", обясни за страшното мъчение Федерер след поражението.
 
"Джон успя да се справи по-добре с условията. Все пак той идва от едно от най-влажните места на света - Бризбейн", изтъкна звездата предимството на съперника. 
 
"Знаех, че ме очаква тежък мач. Когато имаш такова усещане, започваш да пропускаш някои възможности, а аз имах такива. Това беше разочароващо.
 
В един момент просто бях доволен, че мачът приключи", добави носителят на 20 титли от Големия шлем, който до този момент имаше 40 победи от 40 мача в Ню Йорк срещу тенисисти извън топ 50 на световната ранглиста. Джон Милман е 55-и в момента.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки