БФС подава ръка на децата с модерен футболен микрокомплекс в „Надежда“

Настилката ще отговаря на стандартите на ФИФА

БФС подава ръка на децата с модерен футболен микрокомплекс в „Надежда“

В тон с основната философия на визията си за бъдещето – работата с подрастващите и масовото популяризиране на футбола, Българският футболен съюз стартира изграждането на модерен микрокомплекс с три терена за минифутбол в столичния квартал „Надежда“.



Площадките ще бъдат произведени според всички международни изисквания за професионален терен (с изключение на размерите); настилката ще отговаря на стандартите на ФИФА и ще бъде изработена от оторизирани от световната централа производители, а комплексът ще разполага и със собствен паркинг, което гарантира безпроблемното паркиране за посетителите.



С мисъл за устойчива зелена система, Българският футболен съюз е поел ангажимента да засади по три нови дръвчета за всяко едно отсечено за нуждите на строежа. Охранителите и работниците по поддръжката пък ще се грижат за спазването на изискванията за опазване на обществения ред на територията на комплекса.



Най-важното предимство на идеята е възможността за безопасно практикуване на масов футбол – свободният обществен достъп ще даде шанс на децата в района да използват инфраструктурата на повече от преференциални цени; любителите на минифутбола пък също ще могат да играят на регулярен принцип.



Комплексът, изграден по програмата FIFA Forward, ще бъде експлоатиран от Българския футболен съюз с некомерсиална и комерсиална цел – като приходите ще бъдат използвани за поддръжка и евентуални бъдещи реновации на игрищата. След края на договора за експлоатация БФС ще предостави безвъзмездно комплекса на Столична община – район „Надежда“.



Това е третият подобен проект, който Българският футболен съюз реализира в последно време – тренировъчни комплекси за минифутбол ще бъдат изградени още в Казанлък и във Видин.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки