Десподов под въпрос за мача с Черно море

Крилото на ЦСКА с контузия в коляното от двубоя с Норвегия

Десподов под въпрос за мача с Черно море

Крилото на ЦСКА Кирил Дес­подов е под въпрос за събот­ния двубой с Черно море. 21-го­дишният флангови нападател получи тежък удар двайсетина минути преди края на мача България - Норвегия (1:0). Дес­подов бе фаулиран от съпер­ник и заменен от Иван Горанов в 73-ата минута. След среща­та Кирил куцаше, като бе с превързано ляво коляно.

"Удариха ме лошо и мисля, че е по-добре, че треньорът ме извади от игра. Пострада ля­вото ми коляно, не знам дали е сериозен проблем. Докторът тук ми каза, че не е нещо лошо, но ще направя още прегледи. Цепнаха ме в капачката", обяс­ни Десподов.

"Не сме направили нещо спе­циално с националния отбор. Тези две победи ни дават на­строение и самочувствие, но дотам. Надявам се в следващи­те срещи стадионът да се понапълни повече", добави Деспо­дов.

Той се представи на задово­лително ниво срещу Словения и Норвегия. Именно Кирил асистира за първия гол на Божи­дар Краев в Любляна. Състоя­нието на крилото ще е оконча­телно ясно днес, когато ще се присъедини към тренировките на ЦСКА в Панчарево. Има ве­роятност заради травмата той да остане резерва срещу Черно море. Вместо него би действал Жоржиньо, който още преди паузата за национа­лите се възстанови от контузия. Той влезе като резерва срещу Ботев Пд (0:0), а вече е готов за 90 минути.

Не е изключено на пейката да остане и Тиаго, който се представя неубедително от началото на сезона, независи­мо дали е използван зад напада­теля или като ляво крило. Ва­риант за негов заместник е Евандро. Бразилецът досега не е бил титуляр за ЦСКА, макар да може да изкара без пробле­ми цял мач. Той се разписа веднъж - при 1:2 от Копенхаген в Дания, когато игра най-много (45 минути).

С контузия от националния отбор е и десният бек Стойчо Атанасов. Бранителят получи травма на една от трениров­ките на младежите, но изслед­ванията вчера са показали, че проблемът не е сериозен. Ата­насов обаче няколко дни ще тренира на облекчен режим.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки